El Cd'E Manresa es queda amb la mel als llavis en la seva visita a Manlleu (2-2)

El Cd'E Manresa ha remuntat dues vegades el marcador a Manlleu
El Cd'E Manresa ha remuntat dues vegades el marcador a Manlleu | José Antonio Sánchez
José Antonio Sánchez
16 d'abril del 2018
Actualitzat a les 0:52h
El Manlleu i el Manresa van protagonitzar un duel de molts quirats a l'històric camp d'Esports Municipal de la ciutat osonenca. Un duel amb gols, ocasions, protagonisme dels porters, una expulsió local, cridòria a les grades, un gol anul·lat al Manresa al 94'... Un duel dels d'abans. L'equip bagenc es va sobreposar per dues vegades al fet d'anar per darrera al marcador, primer amb un gol de Manel Sala de falta directa, que igualava cinc minuts després un golàs de Martí Soler. Després, a la segona part, era Javi López qui establia de nou l'empat sis minuts més tard que Martí Soler, de nou, avancés el seu equip quan aquest jugava amb deu jugadors. I al darrer alè arribava el Dragon Khan, quan tota l'expedició manresana celebrava un 2 a 3 que la banderola de l'assistent deixava en no res per orsai de l'autor del "no gol", Florent. Empat just, però, amb la mel de la victòria als llavis.

Amunt i avall. Així va ser el partit entre dos dels equips més històrics del grup. El Manlleu pràcticament ja no es jugava res, però el seu gen sempre és competitiu. El Manresa es continuava jugant una segona plaça que, una jornada més a prop del final de lliga, sembla més a prop. El primer a avisar va ser l'equip groc-i-vermell amb un xut creuat i malintencionat de Kako que Luque, no obstant, no va tenir problemes per aturar (8'). Cinc minuts més tard, després d'una gran centrada de Solernou pel carril dret, Javi López rematava amb el cap, a boca de gol, una pilota que Carbó va treure sota pals amb un peu salvador. Després d'aquestes dues accions hi va haver un impàs de treva a les àrees, però el ritme del partit no va baixar, encara que ambdós equips van ajustar més les peces a les seves rereguardes. 

Al tram final del període va tornar el perill a les porteries i es van viure fins a quatre accions de mèrit. Primer, als 37', Marçal Lladó xutava un obús des de fora de l'àrea que Carbó, punys fora, neutralitzava. Dins el mateix minut 37 Raúl Garcia, el central local, empentava de forma clara Javi López dins l'àrea, però Barón Ajenjo no ho va veure així. La jugada va continuar amb una transició des de la defensa manlleuenca fins l'àrea visitant i la jugada va acabar amb corner favorable al Manlleu. El tret de cantonada l'espolsava la defensa manresana més enllà de l'àrea gran, però d'aquell refús que no semblava tenir ni més perill ni més continuïtat, Martí Soler es treia del barret una gardela impressionant que es colava a la velocitat d'un llampec dins la porteria de Luque (38'). El Manresa no es va quedar quiet llepant-se les ferides i va anar per feina. No volia arribar al descans per sota al marcador i va buscar el gol psicològic que canviés el signe del partit. A manca de dos minuts pels 45, Barón Ajenjo xiulava una falta sobre Javi López a prop de la corona de l'àrea. Manel Sala, davant la mirada esparverada de parròquia local, que intuïa el que podia passar, col·locava la pilota a lloc, agafava aire i... per l'esquadra! L'empat era un fet. Cap a vestidors.

El guió del partit no va canviar gaire del viscut al primer acte. Ambdós equips lluitaven pel mateix objectiu. El primer a avisar va ser el Manresa amb un xut de Javi López des del balcó de l'àrea que Carbó va refusar amb els punys (52'). Poc després arribaria una jugada que seria clau: l'expulsió de Marc Vilà per dues targetes grogues (68'). El Manlleu afrontaria la resta del partit, més de vint minuts, amb un home menys. 

Però res més lluny de la realitat si pensem que aquesta circumstància va beneficiar el Manresa. L'equip local va treure encara més orgull per tal de minimitzar els danys col·laterals de l'expulsió d'un dels seus homes més dinàmics en atac. És més, Luque va ser el gran protagonista, en dues ocasions, evitant el 2 a 1 al marcador. Primer després que Marçal s'escapolís de la defensa manresana pel carril esquerra i es presentés davant ell. Luque va estar magistral amb una felina intervenció i enviava la pilota a corner (70'). Poc després (72') amb una altra aturada de luxe davant un llançament de falta, un obús, de Payan. La pilota va anar a corner i, després de treure's de cantonada, el gol va rondar de nou la porteria manresana, però Dan Coll, des del vèrtex de l'àrea petita, enviava la pilota per sobre del travesser. Però a la tercera va anar la vençuda i el que es veia venir va passar. A prop del corner Agus va cedir amb el cap al seu porter, però Luque es va quedar a mitja sortida i Martí Soler aprofitava per pispar la pilota i marcar pràcticament a porta buida (74'). 

Però si l'expulsió de Marc Vilà, sorprenentment, va esperonar el Manlleu, el 2-1 va esperonar un Manresa que també va demostrar tenir l'orgull suficient per donar-li la volta al mitjó. El deu contra onze es va començar a notar a mida que avançaven els minuts i el Manresa va anar guanyant terreny. Corria el minut 80 quan Agus, des del mig del camp, assistia cap a Javi López i aquest enfilava cap a l'àrea local, ficant-se entre els centrals manlleuencs. Arribat a la frontal va sorprendre Carbó amb un xut fort i col·locat al seu pal esquerra (80'). Brian (que va reaparèixer després de moltes setmanes d'inactivitat), als 90', feia passar la pilota fregant el travesser amb un xut creuat. El mateix jugador, un minut després, engaltava una boleia amb olor a xarxa, però l'esquena d'un defensa va evitar el 2 a 3. I al minut 94, el que ja ha quedat explicat a la introducció de la crònica. Hagués sigut un cop de puny sobre la taula, després de la derrota del Vic i l'empat de la Montañesa en aquesta jornada. Però, qui no es canviaria per la situació del Manresa en aquest moments?

Fitxa tècnica

Agrupació Esportiva Cultural Manlleu

Carbó
Joel Puntí
Dan Coll
Raúl García
Criado
Martí Soler (Balagué, 92')
Marc Vilà
Alex Soler
Marçal (Javi del Pozo, 83')
David Payan
Kako (Guillem Pajares, 62')

Centre d'Esports Manresa

Luque
Solernou
Agus
Florent
Moha
Bernat (Cuello, 51')
Marçal Lladó
Diego Carrillo (Brian, 62')
Javi López
Manel Sala (Noah, 82')
Adri Arenas (Leandro, 83')

Gols

1-0 (38'), Martí Soler
1-1 (43'), Manel Sala
2-1 (74'), Martí Soler
2-2 (80'), Javi López

Àrbitre

Sr. David Barón Ajenjo, de la delegació de Barcelona. Va estar auxiliat per Joan Ignasi Ros Martínez i Adrià Monferrer Miralles.

Targetes

Raúl García
Criado
Martí Soler
Marc Vilà (2, expulsat minut 68')
//
Agus
Diego Carrillo

Camp

Municipal d'Esports de Manlleu, 300 espectadors.
 

Resultats

Classificació