Aleix Duran es mostra satisfet tot i la dificultat per derrotar el Valladolid

Aleix Duran durant el partit contra el Valladolid
Aleix Duran durant el partit contra el Valladolid | J. Alberch
Xavier Sucarrats / Joel Peña
15 d'abril del 2018
Actualitzat a les 22:35h

Aleix Duran, tècnic de l'ICL Manresa, ha començat la seva intervenció lamentant que els primers objectius en defensa no han estat ben executats fins que l'equip no ha trobat el to adequat fins que havien passat quatre minuts de joc. La clau de la primera part ha estat en l'encert del Carramimbre Valladolid (64% en tirs de tres punts). Així com la defensa que han fet. En alguns moments, els jugadors locals semblaven tenir massa pressa per recuperar terreny. Al no haver-hi mala actitud, Duran ha demanat calma als seus homes i més activitat de mans en defensa. Aquesta circumstància ha permès primer empatar i posteriorment posar-se al capdavant.

La nova lesió de Jokubas Gintvainis al turmell ha deixat l'equip manresà amb menys rotacions i havent de fer experiments. Ashley Hamilton ha jugat minuts de ‘tres' i Gabriel Iffe Lundberg de base. No se sap encara l'abast de la lesió del base lituà però es compta que amb repòs ho podrà superar. El problema rau en la reiteració de recaigudes de la mateixa dolença. 

La setmana vinent, l'ICL Manresa es desplaça al Prat de Llobregat on es jugarà la segona plaça al final de la fase regular. Una victòria ho certificaria de forma matemàtica i el tècnic terrassenc tindria quinze dies per preparar el play-off. Dues setmanes que serien benvingudes en un equip "que està justet físicament". 

Paco García es mostra satisfet i nostàlgic

Paco García, entrenador del Carramimbre Valladolid, ha posat la nota de nostàlgia en mostrar la seva alegria per tornar a ser a un lloc "històric del bàsquet" com el Nou Congost. Centrat ja en el partit, García ha adjudicat una part per a cada equip. Les claus han estat en la rapidesa amb què els bagencs s'han pogut avançar i la qualitat de jugadors com Lluís Costa o Jordi Trias per aconseguir sumar en els moments calents del partit. De cara a un hipotètic play-off, el tècnic visitant ha deixat dos titulats: "el Manresa sap que li podem donar un bon ensurt i que el meu equip pot competir contra qualsevol rival". Com a balanç final, García ha dit que no podia marxar "content per la derrota però sí satisfet per l'esforç dels meus jugadors". 

Els jugadors de l'ICL Manresa atribueixen a la concentració la diferència entre la primera i la segona part

Després de la treballada victòria del Manresa contra el Valladolid, Álvaro Muñoz i Gabriel Iffe Lundberg han atès als mitjans. Al final del partit, Álvaro Muñoz ha explicat que fa uns partits que juguen millor una meitat que l'altra. Del partit d'aquest divendres, però, se n'ha mostrat satisfet perquè han pogut reaccionar a temps i s'han endut la victòria. Ha destacat el bon treball defensiu de l'equip, en especial a l'hora de recuperar pilotes, perquè no han estat bé ofensivament. "En atac no hem estat fins, sobretot a la primera part. Després hem pogut trobar jugades fàcils i hem entrat al partit" ha reconegut. Del partit de la setmana que ve contra el Prat s'ha mostrat molt motivat i ha explicat que té moltes ganes de jugar-lo perquè és vital per decidir el factor camp als playoff.

Per la seva banda, Gabriel Iffe Lundberg ha explicat que l'equip no ha estat del tot concentrat a la primera meitat i s'ha notat en la defensa, fet que ha provocat molts llançaments senzills pel Valladolid. De la segona meitat, però, ha destacat la bona feina de l'equip per agafar rebots. Pel danès, la segona meitat és l'exemple a seguir contra el Prat i als playoff: "Hem de jugar com hem fet els últims 20 minuts, lluitant cada pilota i en equip".

Jito Kok ha estat el jugador del Valladolid que ha valorat el partit. "Al primer quart hem sortit molt enèrgics i hem jugat en defensa el millor que sabem, però al segon quart ens hem despistat i han entrat al partit" ha reconegut el pivot. Kok també ha valorat les probabilitats del seu equip d'entrar als playoff i s'ha mostrat confiat. A més, el pivot ha explicat que li faria il·lusió venir a Manresa a jugar les eliminatòries perquè coneix a diversos jugador.
Arxivat a