L'ICL Manresa sua contra el Valladolid per mantenir la segona plaça (78-75)

L'ICL Manresa s'ha imposat amb patiment al Valladolid
L'ICL Manresa s'ha imposat amb patiment al Valladolid | J. Alberch
15 d'abril del 2018
Actualitzat a les 22:35h
Es podria dir que l'ICL Manresa ha fet un Ourense. L'equip entrenat per Aleix Duran ha ofert molt males sensacions a la primera part i ha arribat a perdre de catorze punts (26-40). Una sortida amb un parcial de 9-0 ha igualat la situació. Semblava una repetició del duel de fa una setmana a Galícia però a l'inversa. Els manresans han sabut gestionar la situació i han tingut més encert als moments decisius. La mala notícia ha arribat amb una nova lesió de Jokubas Gintvainis. El lituà s'ha fet mal al turmell i no ha jugat més.

L'ICL Manresa ha començat amb Lluís Costa, Gabriel Iffe Lundberg, Álvaro Muñoz, Jordi Trias i Nacho Martín. Els visitants han replicat amb Sergio de la Fuente, Greg Gantt, Jito Kok, Óscar Alvarado i Alejandro Reyes. La cistella inicial de Costa ha estat el preludi del primer parcial a favor dels visitants. El domini rebotejador en la seva cistella i l'encert en el llançament triple ha provocat un parcial de 0-10 i el primer temps mort de Duran (2-10, minut 4). Els castellans han incrementat encara més la seva renda fins que Trias trencava la sequera manresana. Entre el gironí i Costa han acostat el seu equip al marcador. Més numèricament que per sensacions. Lundberg i Gantt han intercanviat dos triples inversemblants després de dues bones defenses dels equips rivals. L'ICL Manresa ha aconseguit acostar-se a només tres punts i tenir la possessió a favor. Els dubtes de Jordan Sakho i Ashley Hamilton han acabat amb un mal llançament i l'opció del Valladolid per ampliar diferències. Henri Wade-Chatman ho ha aprofitat per transformar el quart triple visitant (15-21, minut 10). Els segons deu minuts han començat amb un guió semblant al primer. Amb l'afegit que els locals erraven tirs lliures. El Valladolid ho sabia aprofitar per tenir cada cop la situació més a favor seu. Wade-Chatman posava els seus per primer cop amb més de deu punts de renda (17-28, minut 15). Els locals ho intentaven amb tímids parcials. Sense inquietar mai els visitants. Poc a poc, els de Paco García eren més lluny. Una nova màxima renda coincidia amb una nova lesió de Jokubas Gintavinis (26-40, minut 18). Un parcial de 5-0 ho ‘arreglava' un xic per als bagencs. Wade-Chatman anotava un tir lliure per deixar un inquietant 31-41 al descans.

A la represa, l'ICL Manresa ha fet un Ourense. Els de Duran han fet un parcial de 9-0 que gairebé empatava. Wade-Chatman permetia respirar el Valladolid des dels 6,75. Allen i Hamilton empataven a 44. Començava un nou partit de 15 minuts. Lundberg resolia una inversemblant situació a manca d'1,8 segons per acabar la possessió. Era el segon cop que el danès anotava al límit. I també el segon cop l'ICL Manresa es posava al capdavant (47-44, minut 26). El partit ha entrat en una fase d'alternatives que ha deixava tot obert per al quart definitiu (55-55, minut 30). L'últim quart l'han començat millor els locals. Sakho era un baluard en defensa i sumava tres taps en menys de quatre minuts. L'ICL Manresa ha obert un forat de sis punts (63-57, minut 35). La dinàmica era ara a favor dels de Duran. No era definitiu. Gantt s'ha encarregat de demostrar-ho novament de tres. Hamilton i Costa estiraven la renda. Reyes l'arronsava. Costa feia aixecar el Nou Congost encertant un triple. I Wade-Chatman li tornava (70-66, minut 38). La tensió es palpava a l'ambient. Martín i Costa igualaven la màxim renda per al seu equip a manca d'un minut (76-69). Els darrers seixanta segons no han canviat el signe del partit. La victòria s'ha quedat al Nou Congost amb molt patiment (78-75).

Els manresans mantenen el segon lloc amb vint-i-quatre victòries després d'aquesta patida victòria. El proper cap de setmana l'ICL Manresa juga un partit gairebé definitiu per saber si serà segon o tercer al final de la fase regular. Els bagencs es desplacen a la pista del CB Prat divendres vinent a les nou del vespre.