Més de cent persones participen a la Trobada d'Amics de l'Art Romànic de Catalunya

La visita guiada, en el seu pas pel Pont Nou de Manresa
La visita guiada, en el seu pas pel Pont Nou de Manresa | Sussi Garcia
Redacció
15 d'abril del 2018
Actualitzat a les 16:43h
Més de cent persones van participar dimarts en la Trobada d'Amics de l'Art Romànic de Catalunya que es va fer a Manresa i que estava organitzada pels Amics de l'Art Romànic del Bages. Coincidint amb la capitalitat cultural de Manresa, el centenar llarg de visitants, una vuitantena dels quals de fora de Manresa, van visitar el Pont Vell, el Pont Nou i el Pont de Vilomara, a banda d'altres indrets d'interès patrimonial.

La sortida es va fer des del convent de Santa Clara on van ser rebuts per la regiora de Cultura, Anna Crespo, i cap al migdia, quan passaven pel Santuari de la Cova de Sant Ignasi, van ser saluats per l'alcalde Valentí Junyent.

El Pont Vell és el més emblemàtic dels ponts manresans i, alhora, el més desconegut. El Pont Nou, un dels ponts medievals més llargs del nostre país. I el Pont de Vilomara, situat a cavall dels termes de Manresa i del Pont de Vilomara, forma part de ple dret del patrimoni de la ciutat de Manresa.

Les visites guiades van anar a càrrec dels historiadors Marc Vilarmau, Francesc Gasol, Marc Torras i Jordi Piñero.

Aquesta activitat dels Amics de l'Art Romànic respon a l'objectiu de Manresa, Capital de la Cultura Catalana 2018, que té el pont com a element central i simbòlic d'aquesta celebració. Els ponts de Manresa són, juntament amb la Seu i la Cova de Sant Ignasi, els elements més característics de la silueta de la ciutat i formen part del seu patrimoni històric-arquitectònic, així com de l'imaginari dels seus habitants.

Manresa, a través de la simbologia del pont i del programa d'activitats que es van iniciar aquest mes de gener, vol establir "ponts de cultura" que enllacin expressions artístiques diferents, connectin el passat, el present i el futur cultural de la ciutat, i que aproximin els ciutadans i les diverses cultures presents a la ciutat al voltant de les arts.