Els jubilats tornen a prendre els carrers de Manresa

Més de tres-centes persones es manifesten, malgrat la pluja, per reclamar un increment de les pensions d'acord amb l'augment del nivell de vida

La manifestació dels pensionistes a l'altura de la prolongació d'Àngel Guimerà
La manifestació dels pensionistes a l'altura de la prolongació d'Àngel Guimerà | Pere Fontanals
14 d'abril del 2018
Actualitzat a les 21:46h
Els jubilats i pensionistes han tornat a prendre els carrers de Manresa per fer sentir les seves reclamacions en la que és la tercera concentració que la Plataforma per unes pensions dignes convoca a la capital del Bages. En aquest cas, coincidia amb les concentracions que han tingut lloc a les capitals de provícia al migdia.

Malgrat la pluja, més de tres-centes persones s'han trobat al carrer del Bruc, davant de l'Institut de la seguretat Social, i amb un cert retard han començat la manifestació que els ha portat fins a la plana de l'Om. Pel camí, tres pancartes, de la plataforma, de CCOO i UGT, i dels comitès d'empresa de diverses indústries de polígons de Santpedor i Sant Fruitós, i clams, la majoria els quals crítics amb Rajoy i Rivera.

Ja a la plana de l'Om, s'ha fet lectura d'un manifest en el qual s'exigien "revaloritzacions de les pensions d'acord amb la previsió d'inflació prevista per a 2018", o "la recuperació del poder adquisitiu perdut des de 2011", que valoren en un 9,1%. Els concentrats també han demanat la derogació de la Llei 23/2013, reguladora del Factor de Sostenibilitat i de l'índex de revalorització del Sistema de Pensions, i també la derogació de la reforma de Zapatero de juliol de 2011.

La plataforma ha anunciat noves mobilitzacions.