L'esfondrament d'una biga obliga a desallotjar una família del Centre Històric

El despreniment s'ha produït en el forjat entre el primer al segon pis | L'estructura dels altres dos pisos de l'edifici no s'han vist afectats, segons l'anàlisi dels Bombers

Serveis d'emergències actuant al immoble afectat, al carrer Puigterrà de Dalt
Serveis d'emergències actuant al immoble afectat, al carrer Puigterrà de Dalt | Pere Fontanals
14 d'abril del 2018
Actualitzat a les 21:31h
Bombers i Protecció Civil han desallotjat aquest dissabte al vespre una família d'un edifici amb quatre pisos del carrer Puigterrà de Dalt, número 6, de Manresa després que una biga cedís en el forjat del segon pis de l'habitatge i caigués al primer pis, que és habitat per un matrimoni amb tres fills.

Els serveis d'emergències han rebut l'avís poc abans de 2/4 de 8 de la tarda dels veïns del primer primera, que s'han trobat amb una biga del sostre cedia i queia sobre casa seva. Ràpidament, Bombers, Mossos, SEM, Protecció Civil i Policia Local de Manresa s'han desplaçat fins al lloc i han acorsonat el tram de via. Molts vianants curiosos s'han quedat rere les cintes fent seguiment de l'operatiu.

Els serveis d'emergències han confirmat que l'esfondrament no havia provocat cap dany personal, i que només afectava els pisos de la primera porta, en aquest cas, el primer primera, i el segon primera, aquest un habitatge desocupat. Després de fer extensible l'anàlisi d'estructures als pisos de les segones portes, el primer segona i el segon segona, s'ha descartat el seu desallotjament perquè s'ha considerat que no corrien perill.

Finalment, uns baixos, els pisos de la porta primera i un altell han quedat precintats, a l'espera que dilluns es desplegui el protocol d'emergències per analitzar la situació i actuar en conseqüència. Malgrat això, només un dels immobles era habitat.

Territori de l'Ajuntament de Manresa treballa per reallotjar l'única família afectada a l'Alberg o, en cas de no haver-hi places, en una fonda de la ciutat.