Una vintena de persones commemoren la Segona República al cementiri de Manresa

Commemoració del 87è aniversari de la proclamació de la Segona República, al cementiri
Commemoració del 87è aniversari de la proclamació de la Segona República, al cementiri | EUiA
Redacció
14 d'abril del 2018
Actualitzat a les 17:03h
Com cada 14 d'abril, Esquerra Unida i Alternativa del Bages ha fer aquest dissabte al cementiri de Manresa el seu tradicional homenatge als caiguts per la defensa de la Segona República en el seu 87 aniversari.

També aquest dia es reivindica la vigència del llegat de la segona República i els valors de ‘llibertat, igualtat i fraternitat'. L'acte ha comptat amb una vintena de participants, tot i la pluja, i amb un parlament del coordinador d'EUiA Bages, Ricard Ribera, en el qual ha afirmat que "cal recuperar la memòria històrica per a fer justícia amb totes aquelles persones que van lluitar per la República" i posar el "republicanisme en el centre del debat ciutadà per situar la política, les institucions i l'economia al servei de les persones, a través d'una República Catalana i una Tercera República dels pobles d'Espanya".

El segon parlament l'ha portat a terme l'activista social Ricard Sánchez que ha afirmat que malauradament, Espanya continua essent avui un Estat oligàrquic, "on els governants canten el seu amor a la mort i en contra de la intel·ligència". "Espanya és un Estat endarrerit, construït sobre institucions medievals, una monarquia despòtica i no il·lustrada que és governada amb mà de ferro per una piràmide burocràtica de capatassos, cacics i estafadors, demostradament corruptes i ignorants", ha afegit. "Una República que ha de ser social, igualitària i solidària i, per tant, socialista, internacionalista i revolucionària", ha finalitzat.