Un centenar de persones es formen en com els camps energètics afecten en l'agricultura

L'Escola Agrària de Manresa ha format sobre els camps d'energia i el creixement vegetal
L'Escola Agrària de Manresa ha format sobre els camps d'energia i el creixement vegetal | EAM
Redacció
13 d'abril del 2018
Actualitzat a les 18:22h
Un centenar d'assistents, vinguts d'arreu de Catalunya, han participat aquest divendres a la jornada tècnica sobre "Camps energètics i creixement vegetal" organitzada per l'Escola Agrària de Manresa.

Durant la primera part, el professor Mariano Bueno, fundador de l'Associació d'Estudis Geobiològics (GEA), expert, pioner i divulgador de l'agricultura ecològica, la geobiologia, la construcció i les alternatives de vida més saludables, ha parlat de la influència dels camps energètics en el creixement i la salut dels vegetals.

La segona part ha anat a càrrec de Juan Antonio Caballero, agricultor oleícola que aplica els principis de la biodinàmica, president de la cooperativa Olivarera Los Pedroches, que agrupa la major superfície d'oliveres en producció ecològica de la península (8.000 ha). Ha fet èmfasi en el cos energètic dels sers vius que acompanya el cos físic i en la capacitat d'interacció entre aquestes energies. Ell gestiona la seva finca i la problemàtica del cultiu dialogant directament amb les oliveres i deixant que sigui l'arbre qui comuniqui les seves necessitats i/o proposi les solucions a adoptar. Per treballar en el camp de les energies sobre els vegetals i transmetre la informació que requereix la planta en cada situació proposa dues eines, la biodinàmica i la geobiologia.