Althaia impulsa la impressió 3D en l'àmbit sanitari a Toronto i Boston

Althaia és aquesta setmana al Canadà i l'entrant serà als EUA
Althaia és aquesta setmana al Canadà i l'entrant serà als EUA | Althaia
Redacció
13 d'abril del 2018
Actualitzat a les 14:32h
La Fundació Althaia és una de les empreses catalanes participants en les missions empresarial que s'estan fent aquests dies a Toronto (Canadà) i la setmana vinent a Boston (EUA) organitzades per ACCIÓ. L'objectiu d'aquestes missions, en les quals participen empreses i institucions dels àmbits de les ciències de la vida i la salut, és buscar nous clients, socis i inversors en un dels ecosistemes més avançats del món en aquest sector. 

Impulsar la impressió 3D als hospitals

La Fundació Althaia és líder a Catalunya en la introducció de la impressió 3D i la bioimpressió en l'àmbit sanitari. La institució forma part, juntament amb altres institucions, d'un grup de treball que té per objectiu utilitzar la impressió 3D com un recurs d'aprenentatge dins dels hospitals. Durant el viatge, la Fundació Althaia busca establir contactes amb empreses o institucions canadenques que treballin en projectes similars i amb les quals poder establir sinèrgies.

Durant el viatge al Canadà Althaia participarà a la Toronto Health Innovation Week, un dels principals esdeveniments del sector de la salut i les ciències de la vida del continent americà i que reuneix centenars d'empreses, inversors i líders del sector. A Boston, la visita de les empreses catalanes coincideix amb la celebració de BIOMEDevice, el congrés d'impressió 3D en l'àmbit mèdic més important del món.

Canadà és considerat un dels països amb un ecosistema més desenvolupat en l'àmbit de les ciències de la vida. El país compta amb més de 30.000 investigadors, 17 facultats de medicina i 100 hospitals universitaris i instituts d'investigació. Boston, per la seva banda, compta amb un dinàmic sistema de salut. La irrupció de la tecnologia d'impressió 3D ha fet que Massachusetts n'esdevingui l'epicentre indiscutible, sobretot pel que fa a les seves aplicacions en el sector de la salut.