DocsBarcelona

El Festival Internacional de Cinema Documental tornarà per segon any a Manresa

Serà els dies 16, 17 i 18 de maig a l'auditori de l'Espai Plana de l'Om amb la projecció de "Lladres de temps", "El Espanto" i "Wonderful losers"

per Redacció, 13 d'abril de 2018 a les 13:57 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 d'abril de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

«Times Thieves» estrenarà els DocsBarcelona de Manresa Foto: Promocional


Per segon any consecutiu el Festival Internacional de Cinema Documental DocsBarcelona aterrarà a Manresa a l'Espai de la Plana de l'Om els dies 16, 17 i 18 de maig, dins del marc de la 21a edició del festival que tindrà lloc del 16 al 27 de maig a Barcelona.


Amb la voluntat d'acostar el cinema documental als habitants del Manresa, tant Manresana d'Equipaments Escènics, com Cineclub i l'Ajuntament de Manresa es sumen al projecte del Festival Docs Barcelona dins la secció del Docs de Prop, que amb el suport de la Diputació de Barcelona, farà que el festival arribi enguany a deu ciutats de la província: Granollers, Berga, Badalona, Vilafranca, La Garriga, Castellar del Vallès, Gavà, Sant Andreu de la Barca i Mataró, a més de Manresa. 

L'auditori de l'Espai Plana de l'Om de Manresa acollirà la projeccció de 3 documentals. Inaugurarà el DocsBarcelona a Manresa el 16 de maig (20h) "Lladres de temps" de Cosima Dannoritzer, una investigació que ens demostra com el temps s'ha convertit en moneda de canvi i com podem reclamar el control d'aquest recurs, preciós però finit. El 17 de maig (20h) es projectarà "El Espanto" de Pablo Aparo i Martín Benchimol que mostra la vida d'un petit poble d'Argentina, on tota dolència és tractada pels propis veïns excepte "El Espanto", una rara malaltia que pateixen les dones i només es pot curar gràcies a les habilitats misterioses d'un peculiar ancià de les afores del poble, a qui cap marit vol que visiti la seva dona... "Wonderful losers, a diferent world" d'Arünas Matelis es podrà veure el 18 de maig (20h), una odissea que mostra com darrera els equips de l'elit del ciclisme mundial hi ha uns lluitadors desconeguts, veritables herois de les bicicletes que s'estavellen, s'aixequen i tornen a córrer.

Les entrades ja són a la venda al preu general de 3 euros (entrada gratuïta amb Carnet Galliner i Socis de Cineclub) i es poden comprar a les taquilles del Kursaal, per internet o bé una hora abans de la funció al mateix Espai Plana d'Om. 

Dimecres, 16 de maig - 20.00h – Espai Plana de l'Om de Manresa


Lladres de temps. De Cosima Dannoritzer (Catalunya, França. 2018)

Anglès, francès, japonès, alemany, holandès, català, castellà, VOSCat. 84 min. 

Sinopsi

Hi ha un nou recurs que tothom vol... Oblida't de l'aigua, el petroli i els minerals rars: és el nostre temps. Una investigació que ens demostra com el temps s'ha convertit en moneda de canvi i com podem reclamar el control d'aquest recurs, preciós però finit.

Qui no s'ha trobat en la situació d'haver d'imprimir les nostres pròpies targetes d'embarcament, fer el check-in del nostre propi equipatge o s'ha passat hores muntant un moble, estalviant a les empreses una fortuna en despeses laborals? Us heu preguntat mai qui hauria de pagar per tot el que fem de manera gratuïta amb el nostre temps? Viatgem pel món per descobrir com el nostre temps s'ha convertir en una mercaderia lucrativa i com aquest consumeix la nostra vida laboral i personal.

Dijous, 17 de maig - 20.00h – Espai Plana de l'Om de Manresa

El Espanto. De Pablo Aparo and Martín Benchimol (Argentina. 2017)

VO castellà. 66 minuts

Sinopsi

En un recòndit poble d'Argentina, les cures casolanes reemplacen la medicina tradicional. Tota dolència és tractada pels propis veïns excepte "El Espanto", una rara malaltia que pateixen les dones i només es pot curar gràcies a les habilitats misterioses d'un peculiar ancià de les afores del poble, a qui cap marit vol que visiti la seva dona...

En aquest poble neixen els mals i els antídots, les mitologies i els seus detractors. Un estrany microclima, un petit món poblat de personatges excèntrics que ens introdueixen espontàniament a situacions còmiques i humanes que es combinen amb creences religioses i l'esoterisme.

Divendres, 18 de maig - 20.00h – Espai Plana de l'Om de Manresa

Wonderful Losers, a different world. D'Arünas Matelis (Lituània, Itàlia, Bèlgica, Suïssa, Irlanda, Espanya, Letònia i Regne Unit. 2017)

Holandès, italià i anglès, VOSAng; VOSCat. 71 minuts

Sinopsi

Darrera els equips de l'elit del ciclisme mundial hi ha uns lluitadors desconeguts, veritables herois de les bicicletes que s'estavellen, s'aixequen i tornen a córrer. Una odissea que revela una mirada poc habitual als "meravellosos perdedors", aquells que sacrifiquen les seves carreres professionals per la glòria dels seus companys d'equip.

Què els motiva a continuar pedalant en l'anonimat absolut en un dels esports més exigents a nivell físic i psicològic? Seguim durant set anys a aquests Sancho Panzas de ciclisme professional i descobrim la fins ara invisible vida dels "gregaris", sense els quals els equips professionals es quedarien sense podis ni trofeus.

 

Participació