Mor als 86 anys Sor Francisca Félix, monja del convent de Santa Clara des del 1968

Sor Francisca Félix ha mort a Manresa als 86 anys
Sor Francisca Félix ha mort a Manresa als 86 anys | Cedida
Redacció
13 d'abril del 2018
Actualitzat a les 12:19h
Aquest dijous, 12 d'abril, la monja dominica Sor Francisca Féilx Badía va morir, als 86 anys, a Manresa, ciutat on va viure-hi durant cinquanta anys. Nascuda al municipi de Foyos (València) l'any 1932, va professar com a monja dominica i durant els anys 1966, 1967 i 1968 va ser priora del convent d'Oriola, a Alacant.

El 12 d'octubre de l'any 1968 va traslladar-se a la capital del Bages, on va ser nomenada priora del convent de Santa Clara, un càrrec que va ostentar durant diversos mandats posteriors. Ja no se'n va moure. De fet, va ser durant el seu mandat quan el convent va quedar força malmès degut al tornado que va sacsejar la ciutat de Manresa l'any 1988.

Des de Santa Clara la defineixen com "una persona alegre, amb un esperit emprenedor i obert" i ressalten la seva tasca "per convertir el convent en una comunitat de portes obertes i un espai de pregària i acollida". Posant de manifest "la seva estima per Catalunya", les dominiques que van conviure amb ella durant els darrers anys afirmen que "gràcies a la seva lucidesa ens va ajudar a fer passos vers un compromís amb la ciutat, donant suport, consells i ajuda per als nous reptes que volíem assumir".

El funeral de Sor Francisca Félix tindrà lloc aquest dissabte, a les dotze del migdia, a l'església del convent de Santa Clara.