Júlia Real, a l'oboè, i José Antonio Tolosa, al piano, diumenge al 3/4 de música

Júlia Real i José Antonio Tolosa tocaran diumenge en el marc del cicle 3/4 de música
Júlia Real i José Antonio Tolosa tocaran diumenge en el marc del cicle 3/4 de música | Promocional
Redacció
12 d'abril del 2018
Actualitzat a les 15:00h
L'auditori de l'Espai Plana de l'Om de Manresa acollirà aquest diumenge, 15 d'abril a les 12h, l'últim concert del cicle 3/4 de música amb Júlia Real (oboè) i José Antonio Tolosa (piano) amb L'oboè, abans i després. Un concert que proposa una contextualització històrica i estilístic, des del barroc fins al S.XX, de grans peces compostes per a l'oboè. 

El barroc va ser l'època daurada de l'oboè. El seu timbre i color van fer-lo destacar en moltes ocasions com a instrument solista. Durant el classicisme vienès va néixer la figura més coneguda i popular de tots els temps: Wolfgang Amadeus Mozart. En la seva joventut va escriure concerts per a tots els instruments de l'orquestra. Les seves composicions eren tan clares i meravellosament transparents que avui en dia fixen un repertori obligat per als instrumentistes clàssics.

Uns anys després, quan Europa va ser protagonista de Revolucions i nous ideals, un violinista i director Txec, Johann Baptist Wenzel Kalliwoda, escrigué les "Peces per a la sala d'estar" per oboè i piano. Música íntima i passional per gaudir en bona companyia.

Abans de començar el concert, el quartet d'oboès integrat per Fiona Sosa, Miquel Pérez, Alex Fernández i Sira Cors, alumnes d'oboè del Conservatori Municipal de Música de Manresa, interpretarà el Concert en Re Major per a 4 obobès de G. Ph. Telemann. 

Venda d'entrades una hora abans, a la Plana

Les entrades es poden comprar a les taquilles del Kursaal, per telèfon i per Internet, i també una hora abans de la sessió, a les 11h del matí a l'Espai Plana de l'Om. Les entrades són sense numerar i costen 6 €.