L'Ajuntament de Navàs reconeixerà cinc titulars d'establiments històrics

El reconeixement es deu a la jubilació dels actuals titulars

Redacció
12 d'abril del 2018
Actualitzat a les 12:02h
Cinc establiments de Navàs amb una dilatada trajectòria de serveis comercials reben aquest divendres el reconeixement de l'Ajuntament en motiu de la jubilació dels seus actuals titulars. En alguns casos, la jubilació comporta el tancament del negoci i en altres, nous projectes que inicien nous emprenedors amb activitats diferents a les que havia tingut el local.
 
Els establiments que en els darrers mesos han abaixat portes són: Novetats Serena, Peixateria Divins, Queviures Trench, Stani Esports i Boutique Jenni.
 
- Des de 1940, Queviures Trench, ha estat liderada durant 77 anys per tres generacions de dones, amb Remei Obradors, Asunción Garcia i Joana Trench.
 
- Novetats Serena va obrir portes l'any 1953, dedicats a la venda de roba i complements. Petronila Duarri i el seu fill Albert Serena han gestionat el comerç durant 65 anys.
 
- Montserrat Socada, que feia un torn de nit a la fàbrica, l'any 1965  va decidir obrir una petita botiga de venda de peix al carrer del Primo, la Peixateria Divins, just al davant de Ca la Maria, Cal Guimbaldes. El 1982, el seu fill Josep Divins va agafar el relleu.

- El matrimoni format per Isabel Porta i Estanis Iglésias, el 1976 i el 1981, van obrir dues botigues, una  de roba i una d'esports, Boutique Jenni i Stani Sports, amb una trajectòria de 42 i 37 anys respectivament. Els dos locals continuaran oberts l'un com a botiga de roba i l'altre com a pizzeria.

 
L'acte s'emmarca en el programa d'actes de la Fira de Primavera, i en el context de la xerrada que farà divendres a les 8 de la tarda, a la sala d'actes de la Biblioteca, el consultor i formador en habilitats directives i intel·ligència emocional, Carlos Bella.