El premiat «Centrifugado», de la manresana Mireia Noguera, farà parada al Bages Centre

El curtmetratge es va estrenar al mes d'octubre a Barcelona i aquest dijous es projectarà per primer cop als cinemes de la capital bagenca

Frame del curt 'Centrifugado' de la manresana Mireia Noguera
Frame del curt 'Centrifugado' de la manresana Mireia Noguera
12 d'abril del 2018
Actualitzat a les 11:15h

La jove directora manresana Mireia Noguera (1992) va parir, l'octubre de l'any passat, el seu primer curtmetratge, Centrifugado, que va estrenar-se a Barcelona però que encara no ha passat per la capital bagenca. Ho farà aquest dijous, 12 d'abril, a dos quarts de nou del vespre, als cinemes Bages Centre, en un acte que comptarà amb la presència d'alguns dels membres de l'equip (tres dels quals també són de Manresa) i amb un col·loqui posterior al visionat.

Guanyador del Premi al Millor Curtmetratge al Festival de Terror de Molins de Rei i seleccionat pels certàmens Cinelebú (de Xile) i Brussels Short Film Festival (Bèlgica), Centrifugado explica la història d'un jove que queda atrapat a casa d'una senyora gran que no el deixa marxar amb l'excusa que l'ajudi amb la bugada. L'elenc del curt està format per Rikar Gil (mort el 21 de gener de l'any passat a causa d'un accident de moto), Matilde Fonollar i Marina Esteve (Mar de plástico, La Riera).

Produït per El Dedo en el Ojo i en col·laboració de l'Escola Bande à Part (on Noguera va cursar-hi el màster en Direcció Cinematogràfica) el film té una durada de 10 minuts i va rodar-se fa tres anys a Barcelona.

Una trajectòria que comença colze a colze amb David Victori

Mireia Noguera va estudiar Comunicació Audiovisual a la UB. "Tenia molt clar que volia dedicar-me a la direcció cinematogràfica i com que la carrera no estava gaire enfocada al cinema, quan vaig començar el segon curs vaig convenir que la millor manera d'aprendre'n seria treballant-hi" explica en aquest diari la jove directora. Va ser llavors, quan va decidir passar a la pràctica, que va conèixer el també manresà David Victori, amb una llarga trajectòria com a guionista i director. "Ell em va convertir en la seva assistent personal i ara ja fa cinc anys que treballem junts" somriu Noguera, que afegeix que "fa poc hem acabat de rodar el film El Pacto, amb Belén Rueda".

A banda, però, de treballar colze a colze amb el reconegut cineasta, la manresana també ha format part de l'equip de diverses produccions catalanes i estrangeres, com el que es va encarregar de gravar les temporades 6 i 7 de Game of Thrones, que van rodar-se en diversos punts de l'Estat espanyol.

Un cop amb la carrera de Comunicació Audiovisual a la butxaca va cursar un màster de Direcció Cinematogràfica a l'Escola Bande à Part. De fet, Centrifugado va ser el seu projecte de final de màster.

Actualment Mireia Noguera està a punt de començar la preproducció del seu segon curtmetratge que, igual que aquest primer, tindrà el thriller com a gènere principal però amb punts fantàstics i onírics.


Tràiler del curt "Centrifugado", de Mireia Noguera