La Confraria tornarà a posar l'accent en la producció bagenca amb el tradicional tast de la DO

Diferents cellers presentaran els seus productes estrella en el marc d'un sopar al Restaurant Mas de la Sala

El tast de la DO Pla de Bages tindrà lloc el dijous 26 d'abril
El tast de la DO Pla de Bages tindrà lloc el dijous 26 d'abril | ACN
Redacció
12 d'abril del 2018
Actualitzat a les 11:47h
Com cada primavera, la Confraria de Vins del Bages presentarà els vins estrella dels cellers locals en el tradicional tast de Denominació d'Origen. Ho farà en el marc d'un sopar que tindrà lloc el proper dijous, 26 d'abril, al restaurant Mas de la Sala (l'antic Hostal del Camp), i que començarà a les nou del vespre.

Es tastaran un total de tretze vins, la majoria dels quals encara no han sortit al mercat. Es tracta, doncs, d'una cita imperdible pels amants de l'enologia, que els permetrà conèixer abans que ningú les novetats de cada celler. Per acompanyar el tast, des del Mas de la Sala s'ha elaborat un menú que s'iniciarà amb un entrant d'humus amb crudités de l'hort i vinagreta de mostassa; uns segons plats de suprema de lluç amb cítrics i filet de Ral d'Avinyó amb escalunya glacejada i, de postres, pinya a la brasa amb gelat de coco.

Maridaran el sopar el Cava Gran Reserva Gibert "Brut-nature" 2014, del celler Caves Gibert; el Blanc de Picapolls 2017, de l'Heretat Oller del Mas; el Picapoll Blanc 100% 2017, del Mas de Sant Iscle; el Blanc 2017, del Fargas Fargas; el Blanc 2018, del celler Sanmartí; el Fumet Rosat 2017, del Celler Cooperatiu d'Artés; el Rector Ventallola 2011, del celler El Molí; l'Avinius Ull de Llebre, de Les Acàcies; l'Abadal 5 Merlot, del celler Abadal; La Rasa 2014 Negre, d'Exibis; el Merlot 2016 Negre, de la Cooperativa de Salelles; l'SDM Solergibert de Matacans 2014, del celler Solergibert; el Clos Colltor Syrah Negre, de Vins Colltor, i l'Ull de Llebre 100% col·lecció, de Jaume Grau i Grau.
 
Tots els interessats a prendre part de l'activitat s'hi han d'inscriure abans del 23 d'abril a través d'aquest formulari. El preu del tast i l'àpat és de 25 euros pels socis de la Confraria i de 30 pels que no ho siguin.