Les pluges dels darrers dies inunden el jaciment de les Coves del Toll de Moià

A falta d'una avaluació de danys, les mesures que es van prendre el 2014, després d'un episodi similar, han evitat afectacions elèctriques i a la passarel·la

Porta d'accés a les Coves del Toll amb l'aigua sobreeixint des de dintre
Porta d'accés a les Coves del Toll amb l'aigua sobreeixint des de dintre | Cedida
12 d'abril del 2018
Actualitzat a les 10:18h
Les pluges dels darrers dies han tornat a provocar inundacions a les Coves del Toll de Moia, pràcticament al mateix nivell que les que es van produir el 2014, amb importants afectacions. A diferència de llavors, però, i a falta d'una avaluació de danys, "la instal·lació elèctrica i la passarel·la sobre el riu han aguantat després de les modificacions que es van portar a terme llavors", en referència a després de les inundacions de 2014, ha explicat a NacióManresa la directora del Museu de Moià i de les coves, Marta Fàbrega.

El volum de l'aigua que sortia per les escletxes de la porta de les Coves del Toll era equivalent a la que sortia el 2014, "però amb l'experiència de llavors, la instal·lació elèctrica es va fer passar pel sostre i la passarel·la té les bigues metàl·liques, de manera que avui no s'han vist afectades", exposa.
 

Aspecte de l'exterior de les Coves del Toll. Foto: Cedida


Aquest dijous al matí, la directora estava pandent de baixar a fer una avaluació dels danys amb algun regidor de l'Ajuntament de Moià, "per posar-nos ja en marxa de seguida". Tot i no haver-hi entrat encara, Fàbrega es mostra convençuda: "l'aigua segur que ha afectat al jaciment i les excavacions, ara caldrà veure fins a quin punt".
Arxivat a