Sant Joan acollirà dissabte el primer cicle «Vilalletrada» de lectures dramatitzades

Tindrà lloc d'onze del matí a sis de la tarda a la capella del Mas Sant Joan

Redacció
12 d'abril del 2018
Actualitzat a les 10:11h
Aquest dissabte, 14 d'abril, la capella del Mas Sant Joan de Sant Joan de Vilatorrada serà l'escenari de la primera edició del Vilalletrada, un cicle de lectures dramatitzades que pretén impulsar i donar a conèixer textos dramàtics d'autors o companyies amateurs o poc conegudes amb la voluntat d'acostar el teatre i les arts escèniques a tothom.

Impulsat per l'associació Punt de Fuga, el cicle ja fa mesos que s'està gestant. En una primera fase l'entitat va obrir una convocatòria perquè els interessats a participar en el Vilalletrada presentessin les seves obres, ja fossin originals o adaptades. Un cop es van haver presentat tots els textos, un jurat format per professionals de les arts escèniques va seleccionar-ne els sis millors, que seran els que es podran veure durant la jornada d'aquest dissabte.

Les obres seleccionades -que es van fer públiques el passat 5 de març- van ser Uns records sempre esperats; Lorquianas; Contes; La dona jueva; La infanticida, i La mort i la donzella. Seran aquestes les que el públic de Vilalletrada degustarà durant el matí i la tarda.

Horaris i sinopsis de les lectures

La primera edició del Vilalletrada començarà a les onze del matí i acabarà a les sis de la tarda. Tres de les lectures s'interpretaran abans de dinar i la resta, després. La que donarà el tret de sortida al cicle serà Uns records sempre presents, que anirà a càrrec de Rosa Carné. Es tracta d'un text autobiogràfic de quinze minuts que farà un repàs dels episodis vitals d'aquesta jove santjoanenca.

La següent posada en escena anirà a càrrec de la Companyia Nabius, que oferiran l'espectacle Lorquianas, de mitja hora de durada. En ell es posaran damunt la taula quatre relats que mostraran la importància de la dona en l'univers de Federico García Lorca.
El darrer espectacle del matí serà Contes, del grup de teatre local Xirois. Els protagonistes de la lectura seran els relats de Pere Calders, plens de situacions impossibles i elements sobrenaturals amb grans dosis d'humor i fantasia.

Després de dinar, a les cinc de la tarda, serà el torn d'Àngels Manubens, que interpretarà La dona jueva, un text que es remunta a l'època del nazisme i que explica una història d'amor teixida dins del terror i la por d'una societat que viu en silenci.

El monòleg La infanticida agafarà el relleu interpretatiu. A càrrec de Punt Cóm? l'obra, escrita en vers, té com a protagonista la Nela, una dona que ha estat enviada en un psiquiàtric després de matar el seu fill.

La darrera proposta teatral d'aquesta primera edició del Vilalletrada anirà a càrrec del grup de teatre manresà El Retaule. Interpretaran, a les sis de la tarda, La mort i la donzella, una adaptació del llibre amb el mateix nom de l'escriptor Ariel Dorfman que narra la crua i dolorosa transició xilena a la democràcia a través dels ulls de Paulina Salas, víctima de la violència de la junta militar.