Ibada traslladarà el Centre de Serveis d'Atenció Domiciliaria Navarcles

Nou Centre de Serveis d'Atenció Domiciliaria Ibada a Navarcles
Nou Centre de Serveis d'Atenció Domiciliaria Ibada a Navarcles | Ibada
Redacció
11 d'abril del 2018
Actualitzat el 12 d'abril a la 13:44h
La Fundació Ibada traslladarà el Centre de Serveis d'Atenció Domiciliària (SAD) de Manresa a Navarcles. Les noves oficines se situaran a un dels carrers més transitats de Navarcles, al passeig Cervantes, al costat de la pastisseria Agustí. La Fundació Ibada ho vol celebrar fent una jornada de portes obertes el dia 23 d'abril, on conviden a tothom a visitar les noves oficines.

Ibada és una associació sense ànim de lucre que vetlla per atendre les persones grans. Va començar amb la gestió de la residència de Navarcles i actualment també gestiona la residència de Castellgalí. L'any passat va celebrar el seu 40è aniversari i és allà on va presentar el nou projecte: la construcció de 21 habitatges de lloguer per a persones grans. Un projecte innovador que dóna independència a la persona, però vetlla per les seves necessitats. Un tracte personalitzat per a cadascú. És per això, que la Fundació es troba en creixement i reestructuració. Creant un nou model centrat en la persona, creant un lloc on viure amb qualitat i personalització. 

D'altra banda, la Fundació treballa en la construcció de 21 habitatges de lloguer. Un projecte dirigit a persones majors de 65 anys que necessitin un habitatge adaptat i vulguin compartir espais, però a la vegada mantenir la intimitat i independència. Els habitatges comptaran amb diferents serveis que cada resident podrà sol·licitar segons les seves necessitats. Per exemple, els veïns podran beneficiar-se de serveis de neteja, infermeria, fisioterapeuta, entre altres, a través del Servei d'Ajuda a Domicili d'Ibada. L'objectiu d'aquests habitatges és que els seus usuaris es trobin com a casa, però a la vegada donar resposta a les necessitats que poden aparèixer amb l'edat. Els habitatges estaran ubicats en un terreny proper a la residència de Navarcles que ara mateix pertany a la mateixa Fundació.

La Fundació Ibada va néixer a Navarcles ara fa 40 anys, i va ser impulsada pels veïns d'aquesta localitat.