Un diàleg entre cuina i cultura a Món Sant Benet, aquest mes d'abril

Entre les activitats programades hi ha un show-cooking combinat amb interpretació de peces musicals i un recital de poesia amb degustacions

Redacció
11 d'abril del 2018
Actualitzat a la 13:55h
Un concert show-cooking i una proposta sensorial que inclou lectures de poemes amb degustacions. Aquestes són les dues activitats programades a Món Sant Benet que ha organitzat la Fundació Catalunya La Pedrera per aquest abril i que posaran en relleu la relació entre la cuina i diferents manifestacions artístiques. Amb aquestes activitats sobre lírica i poesia a la cuina, la Fundació vol fer una especial incidència en els aspectes culturals i antropològics de l'alimentació, en un diàleg entre disciplines que mostrarà que els cuiners amb inquietuds sempre s'han inspirat en l'art.

Programació a Món Sant Benet

El dia 22 d'abril es durà a terme l'activitat "Cuina lírica: repertoris i receptaris clàssics". Repetint l'activitat que ja es va fer l'any passat a La Pedrera, el xef de la Fundació Alícia Jaume Biarnés, i del musicòleg Xavier Chavarría, faran un repàs dels moments àlgids de la cuina clàssica i dels repertoris més populars de la lírica.

Demostracions de cuina en viu centrada en receptes tan operístiques com per exemple les amanides Carmen, Tosca o Aida; els populars canelons Rossini; o el tan barceloní i exquisit pastís Massini, per acabar amb l'icònic préssec Melba amb què August Escoffier va homenatjar a la cantant Nellie Melba amb motiu de la seva interpretació de Lohengrin en el Covent Garden. Totes aquestes receptes seran contextualitzades musicalment, en directe, de la mà de la soprano Beatriz Jiménez Marconi; el tenor Albert Deprius i el pianista Josep Buforn; repassat també el moment històric i l'entorn social que va permetre néixer i gaudir de tanta popularitat aquestes formes musicals. 

 
Cuina lírica: Repertoris i receptaris clàssics

Diumenge 22 d'abril 12h, a Món Sant Benet
Jaume Biarnés, xef
Xavier Chavarria, musicòleg

Músics:

- Beatriz Jiménez Marconi, soprano
- Albert Deprius, tenor
- Josep Buforn, piano

Alimenta els sentits! Un viatge poètic pel pa, l'oli i el vi

Dissabte 28 i diumenge 29 d'abril, a Món Sant Benet
Pep Planas, actor