L'Ajuntament dona suport a les empreses per elaborar plans d'igualtat de gènere

Aquests plans contemplen de forma transversal els diferents àmbits de l'organització i el conjunt de les persones que en formen part

Redacció
11 d'abril del 2018
Actualitzat a les 10:09h
D'acord amb el compromís de l'Ajuntament de Manresa en el foment i desenvolupament de polítiques d'igualtat de gènere en l'àmbit laboral i professional -tal com es recull en el document II Pla d'Igualtat de Gènere-, el consistori de la capital del Bages ha donat suport a quinze empreses locals que, tot i no estar obligades a fer-ho legalment, han optat per elaborar plans d'igualtat per tal d'adoptar mesures desprès d'una diagnosi de la situació, que serveixin per assolir la igualtat de tracte i d'oportunitats entre dones i homes a l'empresa.

Aquests plans contemplen de forma transversal els diferents àmbits de l'organització empresarial i el conjunt de les persones que en formen part. Tracten matèries com l'accés a l'ocupació, la classificació professional, la promoció i formació, les retribucions, l'ordenació del temps de treball per afavorir la conciliació laboral, personal i familiar, i la prevenció de l'assetjament sexual i de l'assetjament per raó de sexe, etc.

Així, en el marc del projecte Ocupació a la Indústria-OBI (cofinançat per la Diputació de Barcelona), ha ofert suport tècnic, d'assessoria i d'ajut en les mesures a prendre, així com els mecanismes de seguiment del pla, a quatre empreses del sector metall que han decidit apostar per integrar la igualtat dins les seves organitzacions i que ja estan en l'etapa d'implantació.

D'altra banda, també s'ha brindat acompanyament a dues empreses del Bages (una del sector tèxtil, i l'altra especialitzada en instal·lacions, construcció, manteniment i serveis energètics), els plans d'Igualtat de les quals es troben en la primera fase, de diagnosi.

A més a més, s'ha dut a terme una sessió formativa presencial a la qual han assistit sis empreses, mentre que tres més l'ha van realitzar online. Aquesta formació va tractar els temes següents: La llei per a la igualtat efectiva de dones i homes; avantatges de tenir un pla i procés d'elaboració del Pla (diagnosi/disseny/implantació/avaluació).

Properament es preveuran noves ajudes. Qualsevol empresa interessada pot adreçar-se al Centre d'Iniciatives per l'Ocupació (CIO) al tel. 93 877 64 90 o per mail, prospeccio@ajmanresa.cat