Guillem Agulló serà recordat a Manresa vint-i-cinc anys després del seu assassinat

L'acte d'homenatge tindrà lloc aquest dimecres a la tarda a Crist Rei

Redacció
10 d'abril del 2018
Actualitzat el 11 d'abril a les 18:29h
L'11 d'abril de l'any 1993 moria, amb només 19 anys, Guillem Agulló. Atacat amb diverses ganivetades per part d'un grup de neonazis, el jove valencià militant de Maulets i activista en grups antiracistes va perdre la vida de matinada en un carrer del municipi de Montanejos.
 
Aquell assassinat a sang freda va portar molta polèmica, sobretot després que el jutge que portava el cas dictaminés que no hi havia hagut delicte d'odi ni causes polítiques que motivessin el crim. I encara més quan Pedro Cuevas, el responsable d'"arrabassar-li la vida", només passés quatre anys a la presó quan estava condemnat a setze. L'any 2005 es va fer públic que l'assassí formava part de Frente Antisistema (FAS), una organització d'ultradreta que es dedicava a apallissar persones migrades i militants d'esquerres.
 
Amb la voluntat de "ni oblidar ni perdonar", Arran i la Comissió Guillem Agulló de Manresa han organitzat, per aquest dimecres, 11 d'abril, una concentració per homenatjar la víctima però també per deixar palès que "el feixisme, a casa nostra, viu amb total impunitat" i que "mentre la ultradreta es mou lliurement amb el suport i gràcia de l'Estat, les cel·les se segueixen omplint de presos polítics".
 
L'acte en record al jove de Burjassot començarà a dos quarts de vuit del vespre des de Crist Rei. "La ràbia i impotència que sentim per la mort del Guillem s'ha transformat en la força i el coratge necessari per continuar endavant amb la seva lluita, que és la nostra", diuen els organitzadors, tot manifestant el seu anhel per aconseguir "uns Països Catalans lliures, feministes i socialistes".
 
Autobusos per anar a la manifestació a Burjassot
 
Els diversos col·lectius de l'Esquerra Independentista de Manresa, a més, han organitzat un autobús per anar a la manifestació que es durà a terme aquest dissabte, 14 d'abril, a Burjassot, per recordar i retre homenatge a Guillem Agulló. Se sortirà al matí (hora encara per confirmar) i arribarà, a València, pels volts del migdia.

La manifestació començarà a dos quarts de sis de la tarda i és previst que un cop acabi, es torni cap a la capital del Bages. Les inscripcions es poden fer omplint aquest formulari. En cas de dubtes i aclariments, es pot enviar un correu electrònic a manresa@cup.cat.