El CDR organitza una jornada pràctica per aprendre com protegir la intimitat a Internet

Serà aquest dissabte, de deu del matí a dues del migdia, a la UPC de Manresa

Redacció
10 d'abril del 2018
Actualitzat a les 10:15h
Internet i les xarxes socials són una eina molt útil però també molt perillosa i aprendre a utilitzar les eines bàsiques d'encriptació i seguretat informàtica és bàsic per mantenir la privacitat i la seguretat. És per aquest motiu que des del Comitè en Defensa de la República (CDR) de Manresa s'ha organitzat, per aquest dissabte, 14 d'abril, una jornada pràctica per ensenyar a prevenir la vulneració dels drets a la privacitat.

Impartida per Jordi Delgado, del departament d'informàtica de la UPC Barcelona, l'activitat -anomenada Cryptoparty- serà gratuïta i es durà a terme de deu del matí a dues del migdia  a l'EPSEM (l'UPC de Manresa).

Els assistents aprendran, entre altres coses, a fer ús de les navegacions encriptades i anònimes; sabran com encriptar correus electrònics, arxius i unitats de memòria, i debatran sobre els pros i els contres de la missatgeria instantània (Whatsapp, Telegram o Signal). Per dur a la pràctica tots els conceptes, els del CDR recomanen que es porti un ordinador portàtil i si no se'n té, un smartphone o iphone.