Endesa reforma una línia elèctrica del Bages per a millorar el servei a cinc municipis

S'ha estès un nou tram de xarxa de mitjana tensió, i s'ha renovat un centre de transformació associat, al qual s'ha introduït una nova cabina i s'ha telecomandat, beneficiant a més de 1200 clients

Redacció
10 d'abril del 2018
Actualitzat a les 10:15h
Endesa ha acabat recentment els treballs de reforma i adequació tecnològica d'una línia elèctrica de mitjana tensió i un dels seus centres de transformació associats amb l'objectiu de millorar la qualitat i la continuïtat del servei a més de 1.200 clients repartits entre els municipis de Cardona, Castellnou de Bages, Navàs, Sant Mateu de Bages i Súria, al Bages.
 
L'actuació, que ha tingut un pressupost de 24.000 euros, aportats íntegrament per la Companyia, ha consistit a estendre un nou tram de 320 metres de línia elèctrica de mitjana tensió a 25 kV de conversió aèria-subterrània per reforçar una xarxa ja existent, de manera que s'amplia fins a tres vegades les possibilitats de retorn del subministrament en cas que una de les vies convencionals fallés o no estigués disponible per alguna causa.
 
Així mateix, en un dels centres de transformació connectats s'hi ha afegit una nova cabina que incorpora un gas de característiques especialment aïllants. Els nous dispositius redueixen la necessitat de manteniment, ja que el gas incorporat s'autoregenera, a diferència de l'oli que pateix una descomposició gradual. Alhora, el material conté propietats dielèctriques, fet que impedeix una bona conducció de l'electricitat i disminueix el risc d'incidència, gràcies a la seva alta estabilitat tèrmica i química.
 
Igualment, els treballs s'han completat amb el telecomandament de la unitat, és a dir, dotar-lo dels equips d'actuació remota i un sistema de comunicacions que permet accionar a distància els dispositius de maniobra de la unitat des del Centre de Control que la Companyia té a Barcelona. Aquesta característica permet evitar la necessitat de desplaçar equips sobre el terreny en cas d'incidències, ja siguin pròpies o derivades de l'acció d'agents externs. D'aquesta manera s'estalvia temps en la localització d'avaries i s'agilitza, en molt, la resolució i el temps d'interrupció del subministrament elèctric.
 
Aquests treballs, són un pas més per dotar la infraestructura elèctrica de la Catalunya central en general i del Bages en particular dels darrers avenços tecnològics, amb l'objectiu de donar una resposta adequada a les especificitats de la comarca i a les necessitats del seu mercat. La reforma apropa les instal·lacions d'Endesa a un model de gestió més eficient de la xarxa mitjançant la automatització de les seves infraestructures, un aspecte bàsic de les anomenades xarxes intel·ligents o smart grids.
Arxivat a