La Sagrada Família es planteja crear una plataforma contra la implantació del Mercadona

Ho van decidir en l'assemblea oberta de la CUP, divendres passat

Redacció
09 d'abril del 2018
Actualitzat a les 20:42h
Una cinquantena de veïns de la Sagrada Família i dels barris adjacents, així com comerciants i pares i mares de l'escola Ítaca, es van reunir divendres passat a l'Ateneu La Vinyeta en l'assemblea local de la CUP, per parlar del pla urbanístic aprovat originalment el 2008 i modificat l'any passat que transformarà aquest barri en el futur més immediat. La modificació d'aquest pla va ser aprovada per tots els partits del ple de Manresa, excepte la CUP.

La regidora Gemma Tomàs i en Marc Ballús, ambdós arquitectes i coneixedors de la informació van explicar al públic assistent quines eren les seves línies mestres. Durant l'assemblea es va destacar que la informació, malgrat que és pública, "no és popular ja que malgrat que es pugui obtenir, no és intel·ligible per qui no hi està acostumat".

El consens entre les assistents fou que calia crear una plataforma de representació veïnal "que donés veu a les reivindicacions del barri". L'objectiu d'aquesta plataforma seria, en primer lloc, "aturar la construcció i implantació d'una nova gran superfície al barri -el Mercadona-, donada la considerada necessitat d'aturar l'avançament cap a més grans superfícies i treball precari que ataquen directament el teixit associatiu i el comerç de proximitat del barri, i alhora lluitar perquè es prioritzin les fases del procés d'urbanització que no van lligades al benefici empresarial privat, el qual, a més, no reverteix degudament a la ciutat". Els veïns també van assegurar que volen que se'ls tingui en compte "des de les òptiques de mobilitat o educació, ja que les afectacions d'un pla d'aquesta magnitud a la seva vida diària no seran gens menyspreables".

Així, el pròxim divendres a la tarda hi haurà una segona reunió, en la qual es traslladarà la informació que l'Ajuntament hagi fet arribar als representants dels pares i mares de l'escola Ítaca, i a la qual es debatrà de quina manera s'organitzaran per aconseguir les seves reivindicacions.

Aquesta assemblea oberta és tan sols l'inici d'una sèrie de trobades que l'assemblea local de la CUP té intenció de dur a terme als diferents barris de la ciutat "per tal d'escoltar, de primera mà, les valoracions dels veïns sobre temes de mobilitat, educació i urbanisme, entre d'altres, en el marc del municipalisme i la construcció de la unitat popular des dels barris de la ciutat i a la qual conviden a participar a tothom que vulgui construir una ciutat pensada per i per als seus habitants".