Manresa es compromet a reduir un 20% les seves emissions de CO2 per l'any 2020

El Pla d’Accions per l’Energia Sostenible es porta al carrer

per Redacció, 22 de setembre de 2009 a les 16:33 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de setembre de 2009 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El passat dissabte 19 de setembre es va realitzar una activitat participativa a la plaça de Sant Domènec en què es van donar a conèixer les línies d’actuació del Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible de Manresa i es van recollir les opinions dels ciutadans sobre aquest pla.

Aquest pla és el resultat del procés que es va iniciar l’octubre de l’any passat amb l’adhesió de l’Ajuntament de Manresa al Pacte d’Alcaldes, una de les iniciatives de la Comissió Europea més ambicioses com a mecanisme de participació de la ciutadania en la lluita contra l’escalfament de la Terra. L’adhesió al pacte implica el compromís de reducció de les emissions de CO2 de la ciutat en un 20% fins l'any 2020, incrementant en un 20% l'eficiència energètica i aconseguint que un 20% del subministrament energètic procedeixi de fonts renovables.

L’Ajuntament de Manresa es va comprometre a realitzar un inventari de les emissions que ha de servir com a línia de referència del Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible, i a elaborar aquest Pla d’Acció d’Energia Sostenible en un termini màxim d’un any des de la data d’Adhesió al Pacte. Per la realització d’aquestes tasques s’ha disposat del suport de l’Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona.

 

Participació