El SIAD proposa dues activitats entorn la temàtica «Colònies tèxtils en veu de dona»

Es farà una xerrada sobre el llibre "El silenci dels telers", i una ruta per la colònia tèxtil de Can Vidal, totes dues activitats amb Assumpta Montellà

Redacció
09 d'abril del 2018
Actualitzat a les 14:05h
En el marc de la celebració de l'1 de maig, Dia Internacional del  Treball, el Servei  d'Informació i Atenció a les Dones Montserrat Roig (SIAD) proposa dues activitats englobades sota el títol genèric de "Colònies tèxtils en veu de dona", a càrrec d'Assumpta Montellà.

La primera de les activitats es tracta d'una xerrada entorn al  llibre "El silenci dels telers", a càrrec de l'autora, Assumpta Montellà. L'acte tindrà lloc el dimarts 17 d'abril a les 7 de la tarda al centre Cultural el Casino i posarà en relleu el paper important de les dones, que malgrat ser el 80% de mà d'obra industrial, han estat injustament oblidades i silenciades.

La segona proposta consisteix en una ruta cultural i històrica d'un dia a la colònia tèxtil Can Vidal a Puig Reig guiada per Assumpta Montellà, el dissabte 5 de maig. La sortida serà a les 8 del matí des de la Plaça Espanya o des de davant de l'Escola La Salle.

Durant el  matí es farà un itinerari per la colònia Can Vidal i es visitaran les instal·lacions (els pisos, el safareig, la fàbrica, l'escola, el teatre, etc.). Seguidament, s'anirà a la Torre de l'Amo de la colònia Viladomiu.

Per la tarda es durà a terme un recorregut per la vora del riu Llobregat per veure la resclosa, el canal...fins a la colònia del Guixaró, a Casserres. Posteriorment, es visitaran els jardins de la colònia Cal Pons, a Puig-reig.

Els interessats s'han d'inscriure abans del 30 d'abril al SIAD (Carrer de la Canal, 6, 1r pis). Tel: 93 875 23 10 siad@ajmanresa.cat. El preu és de 34 euros sense dinar, amb dinar (opcional) són 15 més.