«Tres el tenien immobilitzat a terra i la resta li donava cops de peu»

Jordi Jorba, un dels agredits a Artés explica l'experiència que va viure la matinada de dissabte: "set o vuit motoristes empaitaven una noia de 18 anys per penjar llaços grocs"

Jordi Jorba, un dels agredits la matinada de dissabte a Artés
Jordi Jorba, un dels agredits la matinada de dissabte a Artés | Arxiu personal
08 d'abril del 2018
Actualitzat a les 20:32h
"En un moment donat, sense perdre la consciència, sí que vaig perdre l'oremus, i per moments havia de recordar on era", explica a NacióManresa Jordi Jorba, un dels dos agredits la matinada de dissabte a Artés, per set o vuit de membres de l'associació feixista i etnicista Rebels.

Segons explica Jorba, sobre les 2 de la matinada, una colla dels que penjaven llaços grocs a Artés, que l'endemà celebrava la seva tradicional fira, van aturar-se a un bar de la carretera de Prats mentre que la resta acabava de penjar els últims llaços a l'entorn.

"En un moment donat, d'un dels carrerons va sortir un home, alt i gros, i li va arrencar de la mà de mala manera els llaços que duia a una noia de 18 anys i la va empènyer". Segons assegura Jorba aquest home era Joan Escalé, el patriarca dels Rebels, i un històric falangista del poble. "De seguida van començar a sortir del carreró més motoristes, fins a set o vuit, cridant i insultant a la noia", que va fugir del lloc "en direcció a nosaltres i fent ziga-zagues per evitar les seves embestides", explica.

En veure això, el pare de la noia, que era un dels que s'havia quedat al bar, va sortir correns cap allà per protegir-la, "però entre tres el van doblegar i el van immobilitzar a terra mentre que la resta li donava cops de peu a les costelles i al cap", tal i com es veu al vídeo.

"Jo m'hi vaig acostar per alliberar-lo, però em van començar a caure cops per davant i darrera fins que vaig caure a terra", explica Jorba, i recorda que "poc després va arribar la Policia Local i van fugir correns". "Sense perdre la consciència, sí que vaig perdre l'oremus, i per moments havia de recordar on era", narra.

La mateixa matinada van ser atesos al CAP d'Artés, i a l'endemà, tant ell com l'altre agredit, que prefereix restar en l'anonimat, van presentar denúncia als Mossos d'Esquadra. Al vespre, una manifestació va concentrar centenars de persones per condemnar els atacs.