L'èxit aclaparador d'«Un somni a taula» recapta 47.960 euros pel benestar dels malalts de càncer

El sopar solidari, impulsat per Rotary Club Manresa-Bages i amb Nandu Jubany als fogons, va comptar amb la participació de gairebé 800 persones

Moro, Jovells i Junyent mostrant la xifra de diners assolida en el marc del sopar solidari
Moro, Jovells i Junyent mostrant la xifra de diners assolida en el marc del sopar solidari | AFT
07 d'abril del 2018
Actualitzat el 08 d'abril a les 11:37h
Aquest divendres al matí, al Pavelló Esportiu de la Joviat no hi havia res; cap pista ni indici que fes sospitar en què s'acabaria convertint hores més tard. I és que ningú s'esperava que l'èxit de convocatòria del sopar Un somni a taula fos tan multitudinari. Al migdia, l'equip de l'empresa del cèlebre cuiner Nandu Jubany va començar a col·locar les taules i cadires perquè les 747 persones assistents, tinguessin lloc. 747 persones manresanes i bagenques, però també vingudes d'altres punts de la Catalunya Central, totes elles, amb una voluntat comuna: aportar el seu granet de sorra per fer front una causa que toca a totes les famílies, sense excepció. El càncer.
 
La idea va sorgir del Rotary Club Manresa-Bages. Tenien l'assignatura pendent d'organitzar un acte solidari amb segell manresà, i van trobar la resposta de com fer-ho de la mà dels seus companys del Rotary Club Vic-Osona, que des de ja fa anys organitzen un sopar benèfic per recaptar fons per algun projecte o iniciativa de quilòmetre zero. Van contactar amb Nandu Jubany, que va accedir a elaborar-los un menú a un preu molt mòdic, amb la voluntat que la major part del que pagués la ciutadania per l'àpat, es destinés a l'acció benèfica.
 
Qui seria el destinatari dels guanys del sopar es va decidir unànimement: el nou Hospital de Dia d'Oncologia i Hematologia de la Fundació Althaia, que des del mes de juliol compta amb la campanya de mecenatge Posa-hi el cor, que té l'objectiu de recaptar fons per finançar-se i en la qual ja s'hi han sumat centenars d'entitats locals.
 
El sopar Un somni a taula va començar a dos quarts de nou del vespre amb un generós aperitiu a l'interior de la Carpa del Riu i va seguir dins del Pavelló de la Joviat, on els comensals estaven dividits en taules rodones i on hi havia un petit escenari, que va inaugurar l'escriptor manresà Genís Sinca, l'encarregat de conduir l'esdeveniment. Abans de començar amb el menú (ou a baixa temperatura amb verdures i sobrassada; filet de vedella amb milfulls de patata, i avellana gegant farcida de caramel amb gelat d'stracciatella) hi va haver tres parlaments: el del president del Rotary Club Manresa-Bages, Pere Moro; el del director general de la Fundació Althaia, Manel Jovells, i el de l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent.
 
Moro va agrair profundament el "compromís personal, empresarial i institucional" de tots els assistents, tot posant de manifest que l'èxit de convocatòria havia estat, en gran part, perquè "tothom està molt sensibilitzat amb el càncer, ja sigui directament o indirecta". Afirmant, amb orgull, que "Manresa hem estat a l'alçada", el president de l'entitat va insistir en la importància d'"unir esforços entre tots" per, així, "crear cohesió" i "arribar més lluny".
 
Jovells va fer un agraïment especial a tots els treballadors i treballadores que actualment s'ocupen de la unitat d'oncologia d’Althaia. En aquest sentit va exposar que malgrat que actualment les instal·lacions deixen molt a desitjar, els pacients s'hi senten a gust "gràcies al bon servei que ells donen", tot fent que l'espai ·esdevingui més atractiu". Mostrant-se "gratament sorprès" per l'èxit del sopar, el director general d'Althaia va expressar que "estem impressionats de la mà de gent anònima que s'ha implicat en el projecte".
 
Finalment, l'alcalde Junyent va sentenciar que "quan se'ns crida, responem", tot ressaltant que "hem de sentir-nos orgullosos de ser manresans i bagencs" perquè "hem tornat a palesar la força i vitalitat de la societat civil de la nostra ciutat i comarca".
 
L'àpat va acabar amb un sorteig de productes cedits per diverses empreses locals i amb la proclamació de la xifra total assolida, que va ascendir als 47.960 euros i que va ser llargament aplaudida pels assistents. La cantautora santpedorenca Anaïs Vila va cloure la jornada solidària interpretant tres peces en acústic.
 
L'èxit de la iniciativa ja fa plantejar al Rotary impulsar-ne una altra de característiques semblants, tot i que tal com va dir Pere Moro en aquest diari, "s'ha de trobar una bona causa, que és el més important i fonamental". Així doncs, potser, en comptes de celebrar-se anualment, el sopar solidari es durà a terme "cada dos o tres anys", va assegurar.
 

El sopar solidari va comptar amb un total de 747 assistents Foto: AFT