Un seriós ICL Manresa llença l'ascens directe a Ourense (86-78)

Els bagencs guanyen de 16 al descans però fan una segona part desastrosa

L'ICL Manresa ha fet una desastrosa segona part a Galícia
L'ICL Manresa ha fet una desastrosa segona part a Galícia | FEB
06 d'abril del 2018
Actualitzat a les 23:22h

L'ICL Manresa ha fet una desastrosa segona part a Galícia Foto: FEB

L'ICL Manresa ha llançat l'ascens directe a Ourense. No de forma matemàtica però sí virtual. Un partit que semblava sentenciat al descans amb el 31-47 s'ha capgirat totalment a la segona part. L'Ourense ha atropellat un equip que haurà de millorar si vol aconseguir la segona plaça d'ascens. Ja al play-off. El Breogán no ha fallat en la seva visita al Clavijo (76-92) i ha guanyat sense sobresalts. Els gallecs tenen l'ascens directe cada dia més a prop.

Duran ha sorprès amb un cinc inicial amb dues novetats destacades respecte les darreres setmanes. Lluís Costa, Gabriel Iffe Lundberg, Álvaro Muñoz, Nacho Martín i Jordan Sakho han estat titulars. L'Ourense ha respost amb Reginald Johnson, Davis Rozitis, Rokas Uzas, Héctor Manzano i Jhornan Zamora. Un triple de Muñoz obria la llauna. El d'Ávila encertava el seu primer llançament i trencava una llarga sequera. Portava catorze triples seguits sense encertar-la. Els manresans trobaven bons tirs. Una bonica combinació entre Costa i Martín situava el 5-11 al marcador (minut 5). L'Ourense carregava el joc ofensiu sobre Rozitis. Duran feia rotacions contínues. Bona mostra n'és que al primer quart ja han intervingut tots els jugadors desplaçats a Galícia. Els locals han arribat a col·locar-se a dos punts. Rozitis ha espifiat els dos tirs lliures de l'empat. L'ICL Manresa no ha desaprofitat el regal. I ha aconseguit arribat al final del primer quart dominant (14-19). La sortida de segon quart ha estat encara millor per als interessos bagencs. La superioritat física es feia palesa a les dues cistelles. A la defensiva, els pivots de l'ICL Manresa intimidaven els jugadors locals en jugades aparentment senzilles. I en atac, diversos jugadors trobaven tirs fàcils. Martín col·locava el seu equip deu punts amunt (21-31, minut 15). Abdoulaye Ndoye ha sortit al rescat del seu equip. El senegalès, l'únic argument de l'Ourense en aquest tram, ha anotat cinc punts gairebé seguits per retallar distàncies. El 29-33 podia inquietar els manresans. Però no ha estat així. L'ICL Manresa ha sumat un parcial de 2-14 que li donava una màxima renda (31-47, descans).

La meitat de l'avantatge dels bagencs s'ha esfumat en menys de dos minuts. Daniel Trist ha estat el principal artífex de la reacció gallega. Duran s'ha vist obligat a demanar temps mort. Martín sumava quatre punts seguits. Però després ho esguerrava cometent personal i rebent una tècnica que era la seva quarta personal. Johnson aprofitava els quatre llançaments lliures que ha llançat. El nord-americà ha donat ales al seu equip. L'Ourense s'ha posat a només tres punts (48-51, minut 25). Lundberg ha refredat el Pazo Paco Paz. L'ICL Manresa s'ha desempallegat momentàniament del seu rival. Tot i això, la dinàmica era gallega. Els locals arribaven vius quan a la mitja part tot semblava força decidit (61-64, minut 30). La bona pressió sobre la sortida de pilota de l'Ourense podia significar un canvi d'escenari. La realitat ha estat molt diferent. A la tercera ocasió que han tingut els locals han igualat el marcador (69-69, minut 34). Hamilton posava els seus per davant des del tir lliure. Fins que Roope Ahonen donava el primer avantage a l'Ourense des del triple. La renda local anava creixent punt a punt (79-75, minut 37). Els tirs lliures errats per l'ICL Manresa penalitzaven i molt. El tram final ha estat un voler i no poder. Al 86-78 i sensacions negatives de cara el futur.

L'ICL Manresa continua en segona posició de la lliga LEB amb vint-i-tres victòries. Però podria perdre aquesta posició si el CB Prat venç dissabte al Castelló. El Breogán és primer amb vint-i-cinc triomfs i el bàsquet average a favor. El proper compromís de l'ICL Manresa serà el proper diumenge al Nou Congost contra el Valladolid (19.00h). Els bagencs ja no deixaran Catalunya. Jugaran dos partits a casa i un al Prat de Llobregat. Un cas similar al Breogán que ja no sortirà de Galícia (dos partits a Lugo i un a La Corunya).