El govern municipal no podrà mostrar el nou accés al Museu ni la renovada plaça Sant Ignasi abans d'eleccions

Entre possibles recursos, respostes i nova contractació, les obres del nou accés a l'antiga escola de Sant Ignasi poden estar aturades fins a finals d'any | A la Baixada dels Drets ja s'han habilitat itineraris laterals per poder iniciar els treballs a la part central de la via

Obres a la Baixada dels Drets de Manresa, aquest divendres
Obres a la Baixada dels Drets de Manresa, aquest divendres | Pere Fontanals
06 d'abril del 2018
Actualitzat el 07 d'abril a les 21:56h
Setmanes de contrastos al cor del Barri Antic on des de fa mesos s'estan realitzant obres d'urbanització i habilitació de diferents espais en el marc de l'operació a l'entorn de l'encallada Fàbrica Nova.

L'aturada de les obres a l'accés del Museu, provocarà que entre recursos, resposta als recursos i nova adjundicació, no es puguin reprendre fins a finals d'any de manera que, tenint en compte que estaven a vuit mesos vista de finalitzar i només amb un 43% de l'obra acabada, difícilment podran estar finalitzades de cara a les eleccions municipals de maig de 2019. Cal tenir en compte que, amb aquesta aturada, el govern també perdrà l'oportunitat de mostrar la nova plaça Sant Ignasi amb la urbanització i obertura del solar de l'enderrocada Sala Ciutat.
 

Maqueta de cartró del volum que comunicarà els nous accessos del Museu, i que encara no s'han aixecat. Foto: AjM


Les obres de la Baixada dels Drets, que tot just han començat, sí que estaran a punt per abans de les eleccions, si no hi ha un imprevist d'última hora. Poc abans de Setmana Santa començaven les obres d'urbanització de la que serà una nova Baxiada dels Drets, amb un sistema de rampes i desnivells manys marcals, amb l'habilitació dels seus espais laterals, els que històricament han estat per sota de la via, per a que els vianants hi puguin transitar mentre es porten a terme els treballs importants a la seva zona central.

Aquesta obra havia d'esperar a iniciar-se a tenir enllestit l'ascensor del carrer Santa Llúcia a plaça Major, que entrarà en servei les properes setmanes.
 

Simulació de l'aspecte que tindrà la part nova de la plaça Sant Ignasi. Foto: Batlle i Roig, arquitectes


Gairebé de forma paral·lela, l'Ajuntament aturava les obres a la nova entrada de l'edifici del Museu, des de la plaça Sant Ignasi, i iniciava un expedient per rescindir el contracte d'obra amb l'empresa Construcciones Fertres, SL, pel seu incompliment dels compromisos temporals adquirits, manca de planificació i deficiències en l'execució de l'obra.

Això significa que si s'acaba rescindint el contracte amb l'empresa Construcciones Fertres SL, caldrà dur a terme la liquidació de la feina feta i la reclamació de danys i perjudicis, i iniciar els tràmits per a una nova adjudicació de les obres. Aquest procés pot allargar-se uns mesos, i previsiblement no es podran reprendre les obres fins a final d'any.
 

Imatge virtual de com quedarà la Baixada dels Drets. Foto: Batlle i Roig, arquitectes


Precisament, a finals d'any és quan està previst que finalitzi l'actuació a la Baixada dels Drets, vuit mesos després d'haver-se iniciat. Les obres del Museu, si es poden reprendre a finals d'any, segurament no estaran finalitzades abans de les eleccions municipals de 2019.