Acord entre ERC i tres regidors de PM per fer nou govern a Castellnou de Bages

Domènec Òrrit substituirà a l'alcaldia el dimissionari Francesc Martínez

Imatge d'arxiu d'un ple de Castellnou amb el regidor Manel Valero en primer pla
Imatge d'arxiu d'un ple de Castellnou amb el regidor Manel Valero en primer pla | Pere Fontanals
06 d'abril del 2018
Actualitzat a les 12:03h
El grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Castellnou, amb tres regidors, ha arribat a un acord amb tres regidors de la llista del PSC-PM però que es van mostrar divergents amb l'anterior alcalde, Francesc Martínez, per fer un nou govern a partir del dimarts de la setmana entrant, que és quan el ple es votarà el nou alcalde.

Manel Valero, que va sortir del govern de Martínez a mitjans de 2017 per les fortes discrepàncies que hi mantenia, Carme Llorens, que en el ple de comiat de l'antic alcalde, el passat 28 de març, ja no es va quedar a escoltar-lo, i Marc Valero, que entra de nou a l'Ajuntament substituint la baixa de Maria Pilar Rubio, amb ERC per investir nou alcalde de Castellnou el republicà Domènec Òrrit.

Aquest govern, que estaria format per 6 regidors d'un total de 9, encara podria rebre el suport de l'únic regidor del PDeCAT, Carles Claret, malgrat que no és imprescindible. A l'oposició hi quedaran Imma Torralba, i el regidor que substitueix Martínez, José Manuel Prado, molt propers a l'anterior alcalde.

A partir del ple d'investidura de dimarts, es farà públic el cartipàs i les carteres que tindrà cada un dels regidors.

La denúncia a l'exalcalde arriba als jutjats

La denúncia contra l'exalcalde del PSC Francesc Martínez per haver-se endut a casa un centenar d'arxivadors municipals i haver intentat esborrar els ordinadors de l'Ajuntament continua el seu tràmit. Després que els Mossos d'Esquadra prenguessin declaració a diversos testimonis de l'Ajuntament i al propi acusat, les diligències es troben als jutjats des d'on properament prendran la seva instrucció.