El medi ambient, eix central de les 32enes Jornades Lacetània que comencen dilluns

La xerrada inaugural, oberta al públic, anirà a càrrec de la investigadora de l'Institut de Ciències del Mar Eva Calvo

Redacció
06 d'abril del 2018
Actualitzat a les 9:57h
Debatre sobre les responsabilitats (o irresponsabilitats) de la societat actual sobre el futur del planeta. Aquest és l'objectiu de les 32enes Jornades Lacetània que. Amb el títol "SOS medi ambient", les jornades han convocat científics, filòsofs, educadors i emprenedors a entrar a les aules de l'Institut Lacetània i fer reflexionar els seus alumnes sobre el seu paper a l'hora de conservar el medi ambient i projectar un futur més sostenible.

La xerrada inaugural tindrà lloc dilluns a les 7 de la tarda a la sala d'actes de l'institut i anirà a càrrec de la investigadora de l'Institut de Ciències del Mar Eva Calvo. Calvo és doctora en Ciències Químiques per la UPC i fa recerca sobre l'impacte dels oceans en les variacions atmosfèriques de CO2 durant els darrers 40.000 anys, així com sobre la importància dels diferents processos físics i biològics que van intervenir en aquesta evolució. La xerrada porta per títol "Les nostres (ir)responsabilitats amb el Planeta Aigua" i és oberta a tothom qui vulgui assistir-hi.

Tallers, debats i sortides

Durant tota la setmana els alumnes de l'Institut Lacetània podran gaudir de tallers, debats i xerrades sobre diferents temes relacionats amb el medi ambient. D'entre les diferents propostes, destaca la xerrada "Les smart cities, més enllà dels sensors, dades i aplicacions" a càrrec de Jaume Illa, mestre i tècnic assessor de la Direcció de Serveis de Tecnologies i Sistemes Corporatius de la Diputació de Barcelona. Aquesta xerrada es farà el dimarts 10 a les 10.15 del matí per als alumnes i es repetirà dimecres 11 a les 19.40 hores per al públic en general.

Una altra de les personalitats destacades que participaran a les Jornades Lacetània d'enguany és Mar Reguant, surienca i professora d'economia a la Northwestern University als Estats Units. Reguant oferirà una xerrada on line titulada "Economia global ambiental (permisos CO2 o el mercat elèctric)", el dijous 12 d'abril a les 13.30 del migdia.
A banda, professors del centre han preparat diversos tallers en els quals els alumnes podran aprendre impressió en 3D, conèixer què és l'emprenedoria verda, iniciar-se en la robòtica o aprendre a reparar els aparells electrònics que ja no funcionen.

També hi haurà sortides tant per als alumnes com per als professors, amb destinacions com la fàbrica de Prefabricats Pujol de Mollerussa, l'empresa Gestamp-Metalbages, l'Hort del Puig, l'Anella Verda de Manresa o els Aiguamolls de Santpedor.