Quico Sallés presenta un primer llibre «inesperat» amb la seva experiència de l'1-O

El periodista resident a Sant Joan de Vilatorrada admet que és la primera vegada que s'ha sentit "testimoni i part" de la notícia

Quico Sallés i Jordi Pesarrodona durant la presentació del llibre
Quico Sallés i Jordi Pesarrodona durant la presentació del llibre | Pere Fontanals
05 d'abril del 2018
Actualitzat a les 23:35h
"Les escoles de Sant Joan són les nostres catedrals", narra l'expresiu periodista Quico Sallés. "Com gosen venir a trencar coses i a colpejar-nos?", s'exclama. I és que com el mateix Sallés ha assumit aquest dijous en la presentació del seu llibre "On eres l'1-O?" (Rosa dels vents), aquell dia va ser la primera vegada que s'ha sentit "testimoni i part" de la notícia.

Haver de fer un llibre va ser totalment "inesperat". "Jo mai m'hauria imaginat escrivint un llibre, els periodistes digitals som de 'fast food'", ha assegurat. Potser per la costum, potser per aquest fastfoodisme, el periodista ha reconegut que el llibre l'havia escrit en una nit. També per que el referèndum "el tenia molt fresc" i també algunes converses ab els Jordis i alguns consellers.

Sobre la jornada referendària, Sallés explica que hi ha una bona part del llibre on es parla de Sant Joan de Vilatorrada. "De fet, Sant Joan s'ha situat molt en el mapa per les càrregues en dues escoles", raona. Però a banda, també surten els centres que va anar visitant per la seva feina, llavors redactor a La Vanguardia.

L'acte ha estat presentat -fins que ha hagut de marxar al ple municipal- pel regidor de Sant Joan Jordi Pesarrodona, que ha aprofitat per explicar la seva experiència, tant davant d'economia amb un nas de pallasso, amb una foto que va donar la volta al món, com amb les càrregues que va patir durant l'1-O.

La presentació del llibre encara s'ha allargat més amb les preguntes del públic, que omplia la Biblioteca de Cal Gallifa i ha volgut aprofitar els coneixements de Quico Sallés.