La Fira d'Artés estrenara nou activitats per a públic familiar escampades pel recorregut

La tradicional fira de cotxes i maquinària agrària mantindrà l'espai sectoritzat i donarà continuïtat a la Fira d'Artesans

Redacció
05 d'abril del 2018
Actualitzat a les 17:28h
Els vehicles a motor tornen a ser un dels principals arguments de la Fira d'Artés
Els vehicles a motor tornen a ser un dels principals arguments de la Fira d'Artés | Sussi Garcia
Artés ja està enllestint els darrer preparatius per a la celebració de la 58a Fira d'Artés que es portarà a terme aquest cap de setmana, 7 i 8 d'abril. Com és habitual la presència de cotxes, nous i d'ocasió, juntament amb la maquinària agrària representaran els principals elements d'exposició de la Fira.

Per aquesta edició es tornarà a repetir l'ordenament per sectors que es va iniciar en l'anterior fira, buscant una vegada més l'enfoc comercial que busquen tant els propis expositors com els visitants interessats en veure les novetats de cada sector. La valoració en aquest sentit és positiva. Sense anar més lluny, en la darrera edició es van registrar més de 50 cotxes venuts per un valor superior als 600.000 euros. La Fira d'Artés, doncs, es planteja com una bona oportunitat per veure les principals novetats i cercar bones oportunitats de compra. 

Amb tot, enguany també s'ha treballat la vessant més familiar i social. I és que la principal novetat d'aquesta edició és l'activitat Gira la Fira, una proposta familiar per gaudir dels diferents espais de la Fira d'Artés, amb nou activitat distribuïdes per tota l'espai amb l'objectiu de conciliar els estands i les activitats per a adults, amb les inquietuds dels infants. 

Per altra banda, es donarà continuïtat a la Fira d'Artesans, que tornarà al carrer Balmes i Catalunya, buscant la connexió amb els carrers comercials del municipi. I també s'acollirà la IV Fira de Cervesa Artesana, a la plaça Sant Pelegrí. Igualment, com és tradicional la fira sempre deixa un espai per les mostres culturals, com les exposicions de pintura i el concurs de pintura ràpida i per les expressions de cultura popular com la sortida dels geganters, els bastoners o la trobada de puntaires.

Per la seva part, l'artista afincat a Avinyó, Quim Vila inaugurarà dissabte en el marc dels actes de la Fira d'Artés una exposició amb 25 pintures. L'exposició també comptarà amb 150 retrats, un dibuix per cada dia de presó dels presos polítics catalans, el projecte Mantra del Record, que dia a dia va creixent a Instagram.

Com es pot comprovar, la Fira té un programa ple d'activitats per a tots el gustos i edats, mantenint el seu eix central l'exposició del Passeig Diagonal. Un any més, si el temps acompanya, s'espera la visita de més de 30.000 persones, fet que converteix la Fira, juntament amb els més de 150 expositors, en un dels certàmens més destacats de la Catalunya Central.