La Coral Cantiga tancarà dissabte el Cicle de Música Sacra

La Coral Cantiga actuant en el Palau de la Música
La Coral Cantiga actuant en el Palau de la Música | Coral Cantiga
Redacció
05 d'abril del 2018
Actualitzat a les 10:21h
La Coral Cantiga tancarà aquest dissabte a 2/4 de 7 de la tarda el XIV Cicle de Música Sacra de Cardona. Es tracta d'una formació que posseeix una de les més llargues trajectòries en la música coral catalana i la música religiosa del romanticisme. Dirigida per Pep Prats, oferirà un concert en el qual experimentarà amb les diferents acústiques de la Col·legiata de Sant Vicenç del Castell de Cardona. El recital —que s'iniciarà a les 18.30 hores— reivindicarà obres dels grans autors del romanticisme alemany i també dels grans compositors catalans del segle XX, com ara Frederic Mompou i Pau Casals.

El Cicle de Música Sacra es va iniciar el cap de setmana del 24 i 25 de març amb la Ensemble Confluència Sonora —liderada per la soprano Soledad Cardoso— i amb el concert de la Coral Cardonina, que va interpretar La Passió. Ambdós recitals van atraure un nombrós públic que va destacar la qualitat de la música oferta.

El Cicle de Música Sacra està organitzat per l'Ajuntament de Cardona, l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura i la Fundació Cardona Històrica. El seu objectiu és contribuir a la recuperació i a la divulgació del patrimoni musical sacre europeu i, alhora, donar visibilitat, dinamitzar i apropar a la ciutadania i al món local el patrimoni cultural català. 
El Castell de Cardona

El castell de Cardona, és un dels conjunts monumentals més importants de Catalunya, gestionat per l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural. El pas de la història ha deixat la seva empremta a cada racó del castell de Cardona: la torre de l'homenatge on perviu el castell comtal, l'església, testimoni de la canònica, el pati gòtic del palau dels ducs de Cardona, les muralles de la guerra de Successió o el Parador que reconverteix en hotel les dependències militars. L'element més destacable del conjunt és, però, l'església de Sant Vicenç, construïda al segle X per acollir una comunitat de canonges, sota el patrocini dels senyors de Cardona. La unitat de la seva construcció l'ha convertit en una de les joies del primer romànic català.
Arxivat a