El FABA torna renovat i ple de novetats en la seva segona edició

L'edició d'enguany oferirà un gran nombre d'actuacions i activitats

Presentació del FABA 2018
Presentació del FABA 2018 | Sílvia Rius
04 d'abril del 2018
Actualitzat a les 15:56h
El proper dissabte 12 de maig tornarà, a Manresa, el Festival Artístic del Barri Antic (FABA) a l'antiga fàbrica de l'Anònima. En aquesta segona edició, a diferència de la primera, tots els actes han quedat agrupats en una única jornada, que començarà a les deu del matí i s'allargarà fins a les dues de la matinada i en la que es podrà gaudir de música en directe, mercats d'artesania i un espai gastronòmic, entre altres activitats. 

En aquesta edició, el FABA oferirà una dotzena de propostes escèniques de diferents disciplines i estils que es repartiran en dos escenaris col·locats a l'interior i l'exterior de les instal·lacions de l'Anònima. L'aposta per el talent de quilòmetre zero ha propiciat que sis de les dotze actuacions tinguin ADN bagenc: Ara Nescio, Clazzics, Los Valientes, Toia, Dj Grozza i el grup teatral T.U.P.P.E.R.S. La programació es tancarà amb sis propostes musicals catalanes, del País Valencià i l'Aragó ja consolidades però que no han actuat mai a Manresa. Entre elles destaquen Bigott, Blondie o Júlia. 

El FABA no es vol limitar a ser un festival musical, per això amplia la seva oferta amb un espai gastronòmic, que estarà obert tot el dia, de la mà dels membres del Mercat de Puigmercadal i amb un espai dedicat a artistes i artesans del Mercat Somiatruites a la joieria amb a Pedra de Toc. El projecte Murs Plàstics també ha trobat el seu espai dintre del festival amb una exhibició efímera que es construirà i acabarà al llarg del dia de la mà de l'artista manresà Berni Puig i de l'artista urbà, DJ, productor i graffiter Randy Tek. 

Una de les novetats més destacades de l'edició d'enguany la trobem en les visites poètiques a l'Anònima. Una proposta que vol descobrir, en una visita guiada a càrrec dels membres del Centre d'Estudis del Bages, alguns dels espais tancats al públic d'aquest espai històric manresà mentre es reciten creacions poètiques fetes exclusivament per a l'ocasió pels poetes Joana Sargantana, Sergi Perramon i Núria Espill.  
 

Interior de l'Anònima Foto: Sílvia Rius



Tot i que el festival s'ha concentrat en una sola data, el proper 4 de maig s'ha preparat una festa de presentació que tindrà lloc al Mercat de Puigmercadal, amb un concert de dues hores totalment innovador de Grozza i Júlia.

El FABA és un festival en creixement, sorgit amb l'objectiu de convertir el Centre Històric de Manresa en un node creatiu i cultural a través dels seus agents i reivindicar l'edifici municipal de l'Anònima com a fàbrica de creació.  Aquesta és una proposta organitzada per diversos agents culturals del Centre Històric a nivell particular i compta amb el mecenatge principal de Mahou, així com amb la col·laboració de l'Ajuntament de Manresa, el Mercat de Puigmercadal i Remsa.