Alumnes d'escoles emprenedores mostraran les seves cooperatives a Sant Joan

Hi participaran un total de 435 alumnes de 13 escoles del Bages

Redacció
04 d'abril del 2018
Actualitzat a les 17:23h
Sant Joan de Vilatorrada serà seu aquest any 2018 de la trobada anual d'escoles cooperatives organitzada pel Consell Comarcal del Bages i l'Ajuntament de Manresa en el marc del programa CuEmE (Cultura Emprenedora a l'Escola), de la Diputació de Barcelona, que té per objectiu fomentar la cultura emprenedora a les escoles. 

A la trobada, que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada, hi participaran un total de 435 alumnes de 13 escoles del Bages; entre elles l'Escola Ametllers i l'Escola Joncadella. La jornada se celebrarà a Cal Gallifa, el dimarts 10 d'abril a partir de les 10 h, i permetrà als participants, dividits en grups, compartir experiències, participar de jocs per entendre el cooperativisme, gaudir d'un esmorzar conjunt i exposar els productes que han creat en diverses parades habilitades a Cal Gallifa. 

A la trobada d'escoles cooperatives hi participaran: Escola Ametllers i Escola Joncadella; Col·legi Sant Josep de Navàs; Escola Els Pins de Sallent; escoles FEDAC i Mare de Déu de Montserrat de Súria; Escola Joventut de Callús; Escola Maians de Castellfollit del Boix; Escola Puigsoler de Sant Vicenç de Castellet; i les escoles Bages, Joviat, La Salle i l'Espill de Manresa. 

Precedents 

Per quart curs consecutiu, els centres educatius de Sant Joan de Vilatorrada prenen part del projecte Cultura Emprenedora a l'Escola projecte. El primer any va participar-hi l'Escola Ametllers, el 2015 s'hi va incorporar l'Escola Collbaix, i des del 2016 també hi pren part l'Escola Joncadella. El pla implica aquest curs 2017/2018 un total de 128 alumnes entre els tres centres. 

Durant els darrers mesos totes les cooperatives han triat nom, han fet la seva acta de constitució, han elaborat els seus estatuts –on hi han establert una clàusula que permetrà destinar tots els beneficis a una ONG i/o entitat social- i han triat els equips directius (president/a, tresorer/a i secretari/ària). També han organitzat els diferents equips de treball. En total s'han configurat cinc cooperatives: CLEA.RS i Coop Happy (Escola Ametllers); HappyShop (Escola Collbaix); Joncperativa i Joncatubers (Escola Joncadella).