La consciència de ser de Joan Masdéu embolcallarà el Voilà! en un concert íntim i profund

Tindrà lloc aquest divendres a les deu del vespre

Joan Masdéu presentarà 'Innocents' aquest divendres al Voilà! de Manresa
Joan Masdéu presentarà 'Innocents' aquest divendres al Voilà! de Manresa | Eva Penélope
04 d'abril del 2018
Actualitzat a les 14:09h
Amb una llarga trajectòria musical, el cantautor reusenc Joan Masdéu segueix tenint coses a dir. Així ho va demostrar el dia 27 d'octubre, traient a la llum el seu tercer disc en solitari, Innocents, que aquest divendres, 6 d'abril, presentarà al Voilà! de Manresa, un escenari que ja va trepitjar quan va publicar els seus dos treballs anteriors, Casa murada (2011) i Dissabte (2014). Ho farà sol i en acústic, prescindint de la banda que l'acompanya normalment: "serà com tornar al període de gestació del disc i d'ensenyar les cançons tal com les vaig concebre: al sofà i amb una guitarra", explica el músic, que durant 17 anys va capitanejar la banda de rock català Whiskyn's.

L'experiència sempre suma, en qualsevol àmbit. I això queda palès en aquest darrer treball, cuit a foc lent, sense presses i "deixant que les cançons m'escrivissin a mi", comenta  l'artista, tot manifestant que "ha estat el disc més curt que he fet però el més laboriós", perquè "volia tornar a l'essència tant personal com musical i intentar fer un esforç de síntesi".

La seva trajectòria en solitari va començar amb Casa murada, un disc "d'històries hermètiques, introspectives i fosques"; va seguir amb Dissabte, al·ludint al fet de fer neteja interior  i de "desprendre'm del que m'era sobrer per quedar-me només amb l'imprescindible", i clou (de moment) amb Innocents, un treball "d'amor a un mateix" en el qual "em poso davant del mirall i intento explicar la consciència de ser i de deixar que les coses passin, sense jutjar-les", reflexiona.

Afirmant que "tots naixem innocents i perdre aquesta innocència és el preu de l'experiència de viure", Masdéu, al llarg de les vuit cançons que conté el disc, fa un viatge iniciàtic pels diferents estadis d'aquest nivell de consciència pròpia, amb una clara voluntat de "fer una aturada en el camí per reflexionar en quin punt de partida em trobo". En aquest sentit, el senzill "m'ha ajudat molt a deixar-me anar" però "en cap cas vull que sigui alliçonador: l'important és que qui l'escolti es faci seves les cançons i en trobi una lectura que li arribi", manifesta.

Aquest divendres, a les deu del vespre, serà a l'escenari del Voilà! per transmetre les cançons amb la mateixa puresa, frescor i potència amb què les va concebre i enregistrar i, així, interpel·lar l'oient i animar-lo a seguir el rumb del camí de la innocència.

Les entrades per al concert tenen un preu de 8 euros i es poden reservar anticipadament enviant un correu electrònic a [email protected]. Igualment, també es podran adquirir el mateix dia del recital, una estona abans que comenci.