L'Institut Sant Jordi de Navàs visita Creta en el marc de l'Erasmus+

Alumnes de l'institut Sant Jordi de Navàs durant el projecte Erasmus+
Alumnes de l'institut Sant Jordi de Navàs durant el projecte Erasmus+ | IES Sant Jordi
Redacció
03 d'abril del 2018
Actualitzat a les 15:52h
L'Institut Escola Sant Jordi de Navàs està portant a terme un projecte Erasmus+ pels cursos 2017-2018. El projecte es fa conjuntament amb altres tres socis de països europeus: Àustria, Grècia i Polònia, en el qual el centre bagenc s'és coordinador. A tot Catalunya, per al curs 2017-2019, es van aprovar un total de 80 projectes i només 18 centres en són coordinadors.

El nom del projecte és "Becoming social entrepreneurs: social entrepreneurship to activate the beating of our schools and our towns" (Ser emprenedors socials: emprenedoria social per activar el batec de les nostres escoles i dels nostres pobles). En el cas específic de l''Institut Escola Sant Jordi de Navàs, han ensenyat com es crea un grup d'animació per al poble amb grallers, percussió i xanquers. Els altres centres europeus van aprendre a tocar el flabiol de gralla, van aprendre com construir xanques, com caminar-hi i com fer els llargs pantalons dels xanquers.

La particularitat del projecte no és només la millora de l'anglès perquè és la llengua vehicular de totes les activitats, sinó que també permet enriquir vincles personals i culturals amb els altres països. La setmana del 18 al 24 de febrer els centres d'Àustria, Grècia i Polònia van venir a Navàs a fer la primera mobilitat d'alumnes. Un total de 40 alumnes i 8 professors van passar una setmana a Navàs. Els alumnes van participar en activitats concretes relacionades amb el projecte i també activitats de lleure com també temps lliure amb les famílies d'acollida.

La setmana passada, del dissabte 17 fins el divendres 23 de març un total de 20 alumnes i 2 professores de Navàs, juntament amb els alumens dels altres tres centres, van anar a fer la segona mobilitat a Chania, una ciutat de Creta, a Grècia. Allà han portat a terme activitats del projecte grec, han visitat indrets de l'illa com ara Knossos, i han gaudit de temps lliure amb les famílies gregues.

El curs vinent, els alumnes navassencs faran les mobilitats a Polònia (l'octubre) i a Àustria (l'abril).