Joan Jordi Miralles portarà la seva darrera novel·la a la Papasseit aquest dijous

El novel·lista Joan Jordi Miralles en una imatge d'arxiu
El novel·lista Joan Jordi Miralles en una imatge d'arxiu | ACN
Redacció
03 d'abril del 2018
Actualitzat a les 15:40h
La Llibreria Papasseit tornarà a ser l'espai escollit pel jove escriptor manresà Joan Jordi Miralles per presentar les seves noves publicacions. La Papasseit ja ha acollit la presentació de les tres darreres obres de Miralles, "Una dona meravellosa" (LaBreu Edicions, 2014), "Els nens feliços" (Editorial Males Herbes, 2016) i "La intimitat de les bèsties" (Editorial Empúries, 2016).

Aquest dijous, 5 d'abril a 2/4 de 8 del vespre, hi tindrà lloc la presentació d' "Aglutinació" amb l'autor i els també escriptors Jordi Estrada i Llorenç Capdevila.

Joan Jordi Miralles, nascut a Osca el 1977 però afincat a Manresa, és un dels més destacats novel·listes joves del país. A través d'una bibliografia reconeguda amb prestigiosos premis, Miralles ha sabut retratar l'angoixa de l'occidental contemporani, col·locant-lo en la tradició literària europea. Obres com la novel·la "Una dona meravellosa" (LaBreu edicions, 2014), la peça teatral "Això és Àustria" (Premi de Teatre Mediterrani Pare Colom, Lleonard Muntaner, 2012) o el recull de contes guanyador del Premi Marian Vayreda "La intimitat de les bèsties" (Editorial Empúries, 2016) així ho avalen.

"Aglutinacions" parteix d'una experiència personal de l'autor, que viatjà a Londres fa 15 anys per guanyar-s'hi la vida, per fer un retrat gens habitual de la capital britànica i d'aquelles persones que hi fugen. A base d'aglutinar petites experiències del protagonista, Miralles ens ofereix un retrat d'un home ferit i perdut en una metròpoli desmesurada i frenètica, avorrida d'asilar personatges nihilistes.

L'obra, de 169 pàgines i escrita en segona persona per a interpel·lar directament al lector, és la versió depuradíssima d'un treball de més de quinze anys, iniciat amb una versió que tenia més de 500 pàgines.