Manresa es manifestarà per Palestina arran de la matança de divendres passat

En el marc del boicot BDS, els moviments socials demanaran a l'Ajuntament que talli relacions amb Israel per la mort de 17 palestins a mans de l'exèrcit d'aquest Estat

Imatge d'arxiu de la manifestació anti-Trump a Manresa
Imatge d'arxiu de la manifestació anti-Trump a Manresa | CDR
Redacció
02 d'abril del 2018
Actualitzat a les 18:56h
Els moviments socials de Manresa sota l'empara de la campanya Boicot, Desinversions i Sancions (BDS) a Israel, han convocat aquest dimarts a les 7 de la tarda a la plaça Major de Manresa una concentració per denunciar l'acció d'aquest país en territori palestí que va suposar la mort de disset persones el passat divendres.

La convocatòria, a més, vol insistir en la demanda a l'Ajuntament de Manresa per a que talli relacions amb l'estat israelià sota la campanya del boicot, en una proposta que ja ha estat presentada en el ple municipal, però que no va rebre suport de la majoria de regidors.

El passat divendres, les forces de seguretat d'Israel van matar 17 palestins en resposta a una manifestació en la frontera de la Franja de Gaza. Durant el cap de setmana, els enfrontaments entre l'exèrcit israelià i els palestins ha continuat i els ferits es compten per dotzenes.

Milers de palestins es van manifestar divendres en cinc punts de la frontera, on van instal·lar decenes de tendes de campanya perquè pretenen quedar-s'hi sis setmanes per reivindicar el dret dels refugiats palestins a tornar al que, a dia d'avui, és l'estat d'Israel.

L'exèrcit d'Israel va denunciar que els manifestants els van llançar pneumàtics incendiats i pedres a través de la tanca fronterera, "pel que els soldats han hagut d'usar mitjans de dispersió, inclòs el foc real".