Un dels espanyolistes que va atacar l'estelada a Castellnou va participar en un linxament racista el 2002

Héctor Cocera va ser condemnat a set mesos en una causa en la que es van jutjar quinze components de bandes nazi, i quatre d'ells van ser condemnats per homicidi en grau de temptativa contra un veí marroquí de Sant Vicenç de Castellet

L'estelada gegant sense les plaques que havien desmuntat els provocadors.
L'estelada gegant sense les plaques que havien desmuntat els provocadors. | CDR
03 d'abril del 2018
Actualitzat el 07 d'abril a les 17:08h
Un dels setze espanyolistes que la passada nit de diumenge van ser identificat per la Policia Local de Santpedor mentre intentaven desmuntar l'estelada gegant de la carretera de Castellnou de Bages és Héctor Cocera. Es tracta d'un dels individus que el 2002 van participar en el linxament d'un marroquí a casa seva, a Sant Vicenç de Castellet, durant el procediment del qual, quatre dels integrants de bandes nazis van ser condemnats fins a 14,5 anys de presó per un delicte d'homicidi en grau de temptativa.

Cocera en va sortir més ben parat i només se li va poder provar un delicte d'amenaces pel qual va ser condemnat a set mesos de presó. En un procediment en el qual es van jutjar quinze individus, les penes a deu d'ells van anar dels 14,5 anys a multes econòmiques. Els altres cinc van resultar absolts.

Un fet que va trasbalsar Sant Vicenç de Castellet

La nit del 14 de juny de l'any 2002 un grup de persones, la majoria amb la cara tapada, van agredir a Mustapha E. davant de casa seva a Sant Vicenç de Castellet, on hi vivia un grup de gent de procedència magrebina. La víctima va rebre insults i cops, va haver de ser operada dues vegades i va patir seqüeles al cap i en un braç. Mustapha E. va ser agredit després que intentessin entrar a casa seva i hi tiressin un còctel molotov per fer-lo sortir. El cas va trasbalsar durant mesos Sant Vicenç de Castellet.

La secció cinquena de l'Audiència de Barcelona va condemnar el 2009 a penes d'entre els catorze anys de presó als vuit mesos de multa per a deu dels quinze joves jutjats per l'agressió racista. Els tres principals acusats per homicidi en grau de temptativa i un delicte d'incendi, van estar condemnats a penes d'entre 14 als 12 anys de presó; els altres set acusats, van ser condemnats per homicidi en temptativa o amenaces a penes de sis anys de presó a vuit mesos de multa, i els cinc restants van sortir-ne absolts.