La policia enxampa una vintena d'espanyolistes quan pretenien desmuntar l'estelada de Castellnou

Entre els identificats, que es van mostrar "molt provocadors", hi havia el president de DUE, Jaime Vizern | La tensió va augmentar quan diversos independentistes, convocats per la xarxa, es van presentar al lloc dels fets

Moment de tensió entre espanyolistes i policia a peu de l'estelada gegant
Moment de tensió entre espanyolistes i policia a peu de l'estelada gegant | Cedida
02 d'abril del 2018
Actualitzat el 04 d'abril a les 16:01h
La Policia Local de Santpedor va enxampar un grup d'una vintena llarga d'espanyolistes que aquest diumenge poc abans de la mitjanit, començava a desmuntar l'estelada gegant de la carretera de Santpedor a Castellnou de Bages. L'avís d'un conductor que va veure com uns individus pujaven pel terraplè va portar els agents de la policia local fins al lloc dels fets. Cal recordar que fa deu dies aquesta estelada va ser pintada amb els colors de la bandera espanyola i que el cap de setmana següent, membres dels CDR i de l'ANC la van tornar a pintar com l'original estelada.

Quan els agents de la Policia Local de Santpedor va arribar a l'altura de l'estelada, es va trobar amb una vintena llarga d'espanyolistes que ja havien aconseguit desmuntar alguna de les plaques metàl·liques que estan lligades en un mallat. La tensió va anar en augment ja que els individus es van mostrar en tot moment "molt provocadors", i poc després van començar a arribar independentistes convocats a través de les xarxes que van ser rebuts amb insults i amenaces. Els agents de Santpedor van avisar d'urgència als Mossos d'Esquadra i altres policies locals de la comarca, que els van donar suport.

En total, entre la Policia Local de Santpedor i els Mossos d'Esquadra, es van fer setze identificacions, entre les quals el president de Democracia y Unidad Española, el fals guàrdia civil de Waterloo, Jaime Vizern, o un dels participants a l'agressió contra membres del CDR que penjaven cartells de la CUP al Pont de Vilomara, en la passada campanya electoral. La resta eren coneguts espanyolistes del Pont de Vilomara, Sant Salvador de Guardiola, Manresa i Castellbell i el Vilar, entre d'altres.

L'actuació policial va permetre, a més a més, recuperar les planxes que havien aconseguit desmuntar. La Policia Local de Santpedor va denunciar penalment un dels espanyolistes, per conduir amb una taxa d'alcoholèmia d'1,15 mg/l en aire espirat, mes de quatre vegades el màxim permès.

Els setze identificats queden ara pendents de ser denunciats per danys en propietat privada, ja que el terreny on hi ha l'estelada és d'un particular que en el seu moment va donar permís per instal·lar-hi l'estructura. Cal tenir en compte que Jaime Vizern ja havia estat denunciat a Santpedor fa dues setmanes per fer pintades en parets particulars sense permís.

Els Comitè en Defensa de la República del Bages han fet una convocatòria per a aquest mateix dilluns a les 5 de la tarda per reinstal·lar les plaques desmuntades.
 

L'estelada gegant sense les plaques que havien desmuntat els provocadors. Foto: CDR

Arxivat a