Aleix Duran destaca l'esforç i la disponibilitat dels seus jugadors

Xavier Sucarrats / Joel Peña
02 d'abril del 2018
Actualitzat a les 0:56h

Jokubas Gintainis, Álvaro Muñoz i Ashley Hamilton són els tres jugadors que tenen problemes físics dins la plantilla de l'ICL Manresa apart d'un Guillem Jou que serà baixa encara algunes setmanes. Els tres han participat contra l'Oviedo i Aleix Duran ho ha volgut destacar. El cas que més preocupa és el del britànic que dimarts visitarà un especialista. En general, l'entrenador local ha quedat molt satisfet de la mentalitat i l'esforç físic que han fet els seus jugadors.

Duran ha destacat la bona sortida del seu equip davant "la defensa que ens esperàvem. Hem començat bé però després ens han llegit les intencions". El tècnic de l'ICL Manresa no s'ha mostrat preocupat pel baix encert en els triples (14%). En algunes ocasions, aquest tipus de llançament "era la única opció que teníem". El tècnic ha marxat del Nou Congost amb bones sensacions i ha intentat separar el seu estat d'ànim del marcador final. Si bé això sempre afecta en les anàlisis. 

L'Oviedo pot ser un hipotètic rival de l'ICL Manresa als play-off. Si bé Duran no ha vist el partit com un test de cara a les eliminatòries sí que considera important tenir-hi el factor pista a favor. L'aspecte físic pot ser vital. I al Nou Congost estan treballant per arribar-hi en les millors condicions possibles.

Marco sí que veu el duel d'aquesta jornada com un test

Carles Marco, entrenador de l'Oviedo, ha definit el partir com un "simulacre de play-off". El tècnic català ha sortit convençut de poder competir contra qui sigui a les eliminatòries. Marco ha vist opcions de sortir vencedor en la seva tornada al Bages i ha lamentat petits detalls com a claus per decantar la victòria del seu rival. Jugades com el triple de Nacho Martín a la recta final o un parell de rebots capturats pels pivots manresans han estat definitius.

Nacho Martín: "Com més soroll faci el Congost, millor"

Després de l'ajustada victòria, els jugadors del Manresa han valorat el partit contra l'Oviedo. El primer ha sigut Nacho Martín qui, breument, ha explicat que l'Oviedo té bon equip, però el partit s'ha complicat més del compte. El pivot ha reconegut també que, tot i els pocs aficionats que aquest diumenge eren al Nou Congost, l'afició els ha animat molt. "El partit s'ha escalfat per l'actuació arbitral i això ens va bé perquè com més soroll facin, millor ens va a nosaltres".

L'altre jugador que ha analitzat el partit i la seva situació ha sigut Ashley Hamilton. El pivot s'ha mostrat satisfet amb la victòria i ha destacat la dificultat del partit. "És un molt bon equip, ens esperàvem un partit difícil i hem hagut de treure el millor de nosaltres" ha explicat. Hamilton també ha lloat la tasca dels aficionats que s'han desplaçat avui al Nou Congost i ha reconegut que els ànims han estat claus per guanyar. Finalment, també ha parlat de la seva lesió i ha explicat que encara està tocat i sent dolor, però l'equip mèdic encara ha de prendre decisions. Hamilton ha mostrat molta confiança i ha explicat que "mentre escolti i obeeixi als metges sé que estaré bé i fins que sabem més coses faré tot el que pugui per ajudar l'equip".

Per part de l'Oviedo, l'ex-Manresa Romaric Belemene ha reconegut que estava molt nerviós perquè volia causar una bona impressió al Nou Congost després de l'any passat. "L'última temporada vaig patir molt perquè no vam guanyar els partits que havíem de guanyar i volia redimir-me jugant bé avui" ha explicat l'aler. De la seva etapa a Manresa també ha estat crític i sincer i ha admès que es va quedar amb ganes de fer més del que va fer. Del partit en sí ha explicat que tot i estar igualat el factor Nou Congost ha donat a l'equip bagenc el valor afegit necessari per guanyar.
Arxivat a