L'ICL Manresa surt viu davant un dur rival (70-68)

La Unión Financiera Oviedo desaprofita el darrer atac

L'ICL Manresa ha patit fins a l'últim segon per guanyar la Unión Financiera Oviedo | J. Alberch
02 d'abril del 2018
Actualitzat a la 13:01h
Victòria molt patida de l'ICL Manresa. Jordi Trias i Nacho Martín han assumit molts galons en atac i la seva contribució ah estat decisiva per sumar un triomf que gairebé assegura el tercer lloc, com a mínim, al final de la fase regular. La Unión Financiera Oviedo ha estat un dur rival que ha ensenyat que poden ser els play-off. Fins i tot, han pogut guanyar però el triple de Victor Pérez ha picat al ferro.

Lluís Costa, Gabriel Iffe Lundberg, Noah Allen, Jordi Trias i Nacho Martín han estat el cinc primers protagonistes de l'ICL Manresa. Per part de la Unión Financiera Oviedo han començat, Fabio Santana, Davis Geks, Zoran Vrkic, Mouhamed Barro i Mike Carlson. Una bonica acció de Trias sumava els primers punts per al quadre bagenc. Els jugadors asturians fallaven accions aparentment senzilles tot i que el quadre local no era capaç d'aprofitar-ho. Els manresans es sustentaven amb els seus jugadors interiors. Tampoc sense massa encert. L'Oviedo s'ha avançat 4-8. Martín sumava el primer triple de la tarda per calmar els ànims. El pivot castellà ha assumit molt pes ofensiu. Allen també volia participar del joc i ha sumat dues bones accions (17-10, minut 8). Duran feia moure la banqueta i coincidien en pista Jokubas Gintvainis, Álvaro Muñoz i Ashley Hamilton. Els tres jugadors amb problemes físics. Muñoz ha rebut una dura personal quan llançava de tres. La trompada no l'ha impressionat. Els tres tirs lliures deixaven una renda deu punts en acabar el primer quart (22-12).

Sakho ha permès l'ICL Manresa doblar el seu adversari només començar els segons deu minuts. Kenan Karahodzic ha sortit al rescat de l'Oviedo amb dos triples seguits. Poc a poc els visitants anaven descomptant el seu desavantatge. (24-20, minut 14). Allen, amb un 2+1, tallava una ratxa de 0-8. Una contra de Lundberg obligava Marco a demanar temps mort. Geks prenia el relleu a Karahodzic en el llançament de tres. L'ICL Manresa resistia però feia evident que li convenia el descans. Els asturians aconseguien visitar el punt de personal. Les decisions arbitrals enutjaven Duran. El tècnic manresà semblava voler forçar una tècnica i ha acabat enduent-se-la. Els visitants han disposat de l'opció d'empatar en un ambient molt caldejat sense trobar el premi. Costa ha errat un triple per ampliar una minsa renda al descans (36-33).

L'ICL Manresa ha tornat a carregar la responsabilitat en atac en la parella Martín-Trias. La resta de jugadors eren incapaços de sumar cap punt. L'Oviedo s'aferrava al partit. Primer l'empatava en dues ocasions i després es posava davant (42-43, minut 25). Els manresans seguien amb atacs embolicats. L'Oviedo seguia a la seva. I creia en les seves possibilitats. El 42-48 que reflectia el marcador era ja inquietant. Duran reunia els seus jugadors. Els seixanta segons han posat remei a una situació crítica. Hamilton oblidava els seus problemes de canell. Onze punts seguits del britànic aixecaven els ànims al Nou Congost (56-51, minut 30). El rebot ofensiu donava vida a un ICL Manresa novament erràtic en atac. I també en els tirs lliures. Malgrat tot, mantenia la davantera (61-59, minut 36). Els de Marco no deixaven opcions fàcils. I es mantenien ben vius. De nou, Trias i Martín assumien el rol de líders. Cinc punts entre els dos posaven el 69-64 a manca d'1:37 per acabar. Belemene retallava. Al següent atac asturià cometia una personal en atac que era vital per a l'ICL Manresa. Martín aprofitava el primer i errava el segon. El rebot ha estat manresà. Però els locals no ho han l'ocasió de sentenciar. L'Oviedo ha fet el darrer intent. Primer acostant-se a dos punts. I després disposant del llançament de la victòria. Victor Pérez ha estat ben defensat i ha errat el triple. Final amb patiment (70-68).

L'ICL Manresa continua segon amb 22 victòries. A una d'un Breogán que també ha patit contra l'Araberri. El CB Prat es manté en la terna de capdavanters després d'haver vençut a Melilla. El proper compromís dels bagencs serà el proper divendres a Ourense. A partir de les 21.00h.