Les Caramelles de Sant Vicenç celebren 130 anys anys de vida

Una cantada i ballada de caramellaires veterans i actuals tanquen l'aniversari

Sant Vicenç de Castellet celebra 130 anys de caramelles
Sant Vicenç de Castellet celebra 130 anys de caramelles | Àlex Gómez Ribera
01 d'abril del 2018
Actualitzat a les 20:03h
La tradició de les Caramelles va començar, a Sant Vicenç de Castellet, l'any 1888 a través de la Societat Coral l'Estrella, entitat que formava part del moviment coral dels Cors de Clavé. Ara, 130 anys després, la tradició de les Caramelles continua ben viva a Sant Vicenç a través de la coral Nou Horitzó, de l'Associació Músical Castellet, i l'Esbart Dansaire Santvicentí, entitats hereves d'aquelles primeres Caramelles. D'altra banda, apart de l'aniversari de les Caramelles, enguany, l'Esbart Dansaire Santvicentí també celebra els seus 70 anys d'existència.

Com és costum els dos grup han fet les seves danses i cançons en diferents indrets del poble al llarg del matí però, a partir de la una, tots plegats s'han trobat a la plaça de l'Ajuntament per fer l'actuació final conjunta i, al mateix temps, celebrar l'aniversari de les Caramelles. Apart dels dos grups també s'hi ha afegit alguns antics caramellaires que, en aquesta ocasió, han volgut tornar a reviure la festa.

En la primera part de l'acte celebrat a la plaça de l'Ajuntament, l'Esbart Dansaire Santvicentí i la coral Nou Horitzó han mostrat al públic les cançons i danses que han preparat per aquesta Pasqua. La segona part de l'acte ha consistit en fer una cantada conjunta dels dos grups, els antics caramellaires i el públic, tots plegats han cantat Amanida Catalana, un variat de cançons populars del país, i Ball de Rams. Finalment, per tancar l'acte, tothom qui ho ha volgut ha ballat el Ball de Cascavells i la sardana Sant Vicenç finestral de Montserrat del compositor Jaume Cristau.