Setmana Santa

Les Caramelles de Sant Vicenç celebren 130 anys anys de vida

Una cantada i ballada de caramellaires veterans i actuals tanquen l'aniversari

per Àlex Gómez Ribera, Sant Vicenç de Castellet, 1 d'abril de 2018 a les 19:35 |
Sant Vicenç de Castellet celebra 130 anys de caramelles | Àlex Gómez Ribera
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 d'abril de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La tradició de les Caramelles va començar, a Sant Vicenç de Castellet, l'any 1888 a través de la Societat Coral l'Estrella, entitat que formava part del moviment coral dels Cors de Clavé. Ara, 130 anys després, la tradició de les Caramelles continua ben viva a Sant Vicenç a través de la coral Nou Horitzó, de l'Associació Músical Castellet, i l'Esbart Dansaire Santvicentí, entitats hereves d'aquelles primeres Caramelles. D'altra banda, apart de l'aniversari de les Caramelles, enguany, l'Esbart Dansaire Santvicentí també celebra els seus 70 anys d'existència.

Com és costum els dos grup han fet les seves danses i cançons en diferents indrets del poble al llarg del matí però, a partir de la una, tots plegats s'han trobat a la plaça de l'Ajuntament per fer l'actuació final conjunta i, al mateix temps, celebrar l'aniversari de les Caramelles. Apart dels dos grups també s'hi ha afegit alguns antics caramellaires que, en aquesta ocasió, han volgut tornar a reviure la festa.


En la primera part de l'acte celebrat a la plaça de l'Ajuntament, l'Esbart Dansaire Santvicentí i la coral Nou Horitzó han mostrat al públic les cançons i danses que han preparat per aquesta Pasqua. La segona part de l'acte ha consistit en fer una cantada conjunta dels dos grups, els antics caramellaires i el públic, tots plegats han cantat Amanida Catalana, un variat de cançons populars del país, i Ball de Rams. Finalment, per tancar l'acte, tothom qui ho ha volgut ha ballat el Ball de Cascavells i la sardana Sant Vicenç finestral de Montserrat del compositor Jaume Cristau.

 

També hauries de llegir
Fa 2584 setmanes

Caramelles de Sant Vicenç de Castellet, 2018

Participació