Les Caramelles de Callús homenatgen Puigdemont amb «Girona m'enamora»

La composició també ha servit per recordar els altres polítics presos o exiliats

Callús és un dels municipis amb més tradició de Caramelles del Bages
Callús és un dels municipis amb més tradició de Caramelles del Bages | Àlex Gómez Ribera
01 d'abril del 2018
Actualitzat a les 19:22h
Matí intens de Caramelles al municipi de Callús, diferents grups han recorregut el poble durant tot el matí cantant i ballant per celebrar, un any més, la Pasqua Florida. Les Caramelles sovint fan referència o tenen en compte l'actualitat del moment, en aquest sentit enguany els organitzadors han volgut homenatjar Carles Puigdemont i la resta de polítics empresonats o exiliats. La manera de fer-ho ha estat incloure en el repertori de cançons d'aquesta edició l'emblemàtica sardana Girona m'enamora, del compositor Ricard Viladesau, una peça dedicada a la ciutat de la qual va ser alcalde el president cessat. En el repertori de cançons tampoc hi ha faltat, com és habitual, la sardana Caramelles a Callús, de Martirià Font.

A més a més de les cançons també s'han interpretat danses tradicionals i balls de bastons fets per adults però també per infants i joves de diferents edats, tots plegats han anat fent diversos itineraris pel nucli urbà omplint Callús de música i alegria per celebrar la Pasqua.

Les ballestes han estat, com és tradicional, un dels estris imprescindibles de la festa, gràcies a la seva mecànica s'han pogut fer arribar flors i recollir donatius de tots els espectadors que seguien les Caramelles des de les finestres i els balcons, un exercici, el de fer pujar les ballestes cap amunt, que no hauria estat possible sense la traça i l'equilibri dels seus portadors.