Els cants i danses de les Caramelles porten la Pasqua a Sant Fruitós

El Cobert del Batre ha estat un dels espais on s'han pogut veure les actuacions

Actuació dels bastoners durant les caramelles de Sant Fruitós
Actuació dels bastoners durant les caramelles de Sant Fruitós | Àlex Gómez Ribera
01 d'abril del 2018
Actualitzat a les 19:10h
L'Agrupació Coral i la Coral Infantil Mainada han estat els encarregats de fer les Caramelles de Pasqua a Sant Fruitós de Bages. Sota la direcció d'Anna Maria Riera Fontcuberta, petits i grans han cantat i ballat en diferents espais del poble, el primer de tots ha estat, a mig matí, el Cobert del Batre.

El torn d'actuacions les han començat els més petits amb cançons com Piquem de Mans o la cançó del Cha-cha-cha, després s'hi ha afegit els més grans, tots plegats han cantat les peces Avui us venim a cantar i Cantant les Caramelles, després els cants han continuat només amb els adults amb cançons com Caramelles de Sant Fruitós o els vals Nostres cançons, aquesta composició s'ha fet servir per homenatjar a Pere Moran, ja desaparegut, un record que també s'ha fet extensiu a d'altres persones que han mort i que han relacionades amb les Caramelles del poble.

Els cants s'han intercalat amb diferents danses i balls de bastons interpretats pels caramellaires més joves. L'actuació al Cobert del Batre ha estat la primera d'aquest diumenge de Pasqua, més tard també era previst que els cants i danses continuessin a la plaça de l'Església i a la plaça de la Vila.