Les Caramelles més grans de Catalunya comencen a Súria amb la col·locació de cintes

El bisbe de Solsona va participar en el Via Crucis nocturn a Sant Salvador | Aquest dissabte i diumenge se celebren els actes centrals de la festa a la vila minera

L'alcalde Josep Maria Canudas posa la cinta de les Caramelles  a l'estendard del Tro Gros
L'alcalde Josep Maria Canudas posa la cinta de les Caramelles a l'estendard del Tro Gros | AjSú
Redacció
31 de març del 2018
Actualitzat el 01 d'abril a les 14:21h
Les Caramelles de Súria, les més grans de Catalunya, han començat aquest migdia amb l'acte simbòlic de col·locació de cintes als estendards de les colles participants. La festa continua aquest Dissabte de Pasqua, 31 de març, amb les Caramelles a Pagès, la Trobada Caramellaire del Pavelló Municipal d'Esports i el concert de nit com a tres dels actes més destacats.

Les vuit colles participants en les Caramelles d'enguany són les següents: Tro Gros, La Llanterna, Juvenil del Foment Cultural, Grans de l'Agrupació Sardanista, Infantil de l'Agrupació Sardanista, Infantil del Foment Cultural, Altatxu i Coral Sòrissons.

L'acte de col·locació de cintes ha tingut lloc al davant de la Casa de la Vila amb la presència de representants de les colles i de l'Ajuntament. L'alcalde Josep Maria Canudas ha convidat les colles caramellaires a "cantar i ballar amb alegria" per tal de "demostrar per què les Caramelles de Súria són les més grans i millors de Catalunya".

Per la seva banda, la regidora de Cultura, Montserrat Juncadella, ha parlat de les Caramelles de Súria com "una festa de la gent i per a la gent", que s'han convertit en les més grans de Catalunya gràcies a "la implicació de tot un poble". Segons Montserrat Juncadella, "hem de continuar fent créixer aquesta festa" sense perdre'n l'essència ni el caliu.

La col·locació de les cintes als estendards de les colles ha anat a càrrec de l'alcalde Josep Maria Canudas. En el transcurs de l'acte d'inici, els Trabucaires del Tro Gros han disparat després de cada col·locació de cintes. Posteriorment han fet una tirada conjunta al davant de la Casa de la Vila.

Les Caramelles tornaran a aplegar enguany centenars de caramellaires de totes les edats durant aquest cap de setmana, en una completa mostra de cant, ball i dansa tradicional que s'ha convertit en la celebració més representativa de la vila. Les Caramelles de Súria formen part del Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya com una de les celebracions més destacades del país.

El bisbe de Solsona participa en el Via Crucis nocturn a Sant Salvador

L'inici de les Caramelles ha estat precedit en els darrers dies per la celebració dels actes tradicionals de la Setmana Santa a Súria.

El bisbe de Solsona, Xavier Novell, va participar en el Via Crucis nocturn a l'ermita de Sant Salvador, que va tenir lloc divendres 30 de març. D'altra banda, músics i cantaires de la vila van oferir el Cant de La Passió durant la nit del dijous 29 de març, en un recorregut que va passar per l'Església Parroquial de Sant Cristòfol i diferents carrers del centre urbà.

El programa d'actes de les Caramelles de Súria per a aquest dissabte 31 de març i per a diumenge 1 d'abril és el següent:

Dissabte 31 de març

- Tarda. Caramelles a pagès.
- 20.00 h. Celebració de la Vetlla Pasqual. Lloc: Església Parroquial de Sant
Cristòfol.
- 20.15 h. Sopar per a caramellaires. La venda de tiquets es farà a les colles. Lloc: nau de Ca l'Agut.
- 21.30 h. Trobada Caramellaire. Actuació de les colles, aixecada d'un castell amb la colla castellera Salats i interpretació conjunta d'El Cant del Poble. Lloc: Pavelló Municipal d'Esports.
- 00.00 h. Cercatasques i xaranga a càrrec de Xaranga Màgic. Recorregut: carrers del centre de la vila.
- 2.00 h. Concert amb La Banda del Coche Rojo i King Size. Lloc: Pavelló Municipal d'Esports.

Diumenge 1 d'abril

- A partir de 9.00 h. Esmorzar de Pasqua per a tothom. Lloc: plaça Major del Poble Vell.
- 9.00 a 11.30 h. Actuacions de les colles caramellaires a la plaça Major del Poble Vell.
- 11.00 a 14.30 h. Actuacions de les colles caramellaires pels carrers del nucli urbà i la plaça de Sant Joan. El tram de carretera entre la plaça de la Serradora i la plaça de Sant Joan es convertirà en illa caramellaire i de vianants.
- 12.00 h. Missa solemne de Pasqua. Lloc: Església Parroquial de Sant Cristòfol.
- 13.30 h. Acte de cloenda de les Caramelles amb la participació dels caramellaires de totes les colles, que interpretaran el Ball de Caramellaires del Cardener. Lloc: plaça de Sant Joan.
- 21.00 h. Sopar de Caramelles. La venda de tiquets es farà a les colles. Lloc: nau de Ca l'Agut.
- 24.00 h. Concert amb els grups La Raíz, Albercocks i Bananna Beach. Lloc: Pavelló Municipal d'Esports.
Arxivat a