El nou «encuentro» tanca una nova edició de la processó de Divendres Sant

El seguici ha començat a 2/4 de 9 i ha acabat al voltant de la mitjanit | La processó s'ha desenvolupat amb normalitat i, malgrat els dubtes d'aquesta setmana per si podria passar per la plaça de Sant Domènec, ha conservat el recorregut habitual

La Verge i Jesucrist durant la trobada de la processó
La Verge i Jesucrist durant la trobada de la processó | Àlex Gómez Ribera
31 de març del 2018
Actualitzat a les 17:10h
Una de les tradicions amb més historia de la ciutat, la processó de Divendres Sant, ha tornat a recórrer els carrers del centre de la ciutat de Manresa. El seguici religiós ha sortit a 2/4 de 9 de la basílica de la Seu, minuts abans ja hi havia gent esperant-ne l'inici a la baixada de la Seu. Com és tradicional, els Armats han encapçalat la processó i, darrera seu, han anat seguint-los els diferents passos i confraries. El seguici, presidit pel rector de la Seu, Jean Hakolimana, ha anat sortint del temple entre el so dels tambors, silencis, música religiosa i aplaudiments, a les 9 del vespre tots els passos i participants ja eren fora del temple.

La processó s'ha desenvolupat amb normalitat i, malgrat els dubtes d'aquesta setmana per si podria passar per la plaça de Sant Domènec, ha conservat el recorregut habitual. Tot i així, a darrera hora, s'ha hagut de lamentar la baixa del Pas de la Bona Mort per problemes tècnics, una de les rodes del pas s'ha espatllat i no ha estat possible fer-lo sortir del temple.

Una de les principals novetats d'enguany ha estat el nou encuentro, la trobada entre Jesucrist i la Verge, fins ara es feia amb el pas de la Macarena i el pas del Natzarè. Enguany, però, enlloc de fer-ho amb el pas del Natzarè s'ha fet amb el pas del Sant Crist. La Confraria del Natzarè va renunciar a fer aquest acte ja que preferia fer-lo al lloc on s'havia fet els darrers anys, a la plaça de Crit Rei. D'altra banda a la trobada també hi havia de participar el pas de la Verge de la Bona Mort però pels problemes tècnics, finalment, no hi ha participat. Així, el nou encuentro s'ha produït al capdamunt de la Baixada de la Seu, al voltant de 3/4 de 12 de la nit.

Un cop acabada la trobada, pocs minuts després de la mitjanit ha entrat a la basílica de la Seu el pas de la Esperanza Macarena, tancant una nova edició de la processó de Divendres Sant de Manresa, que ha defilat més unida que mai.

Moià també viu la seva processó

Un altre dels municipis del Bages i el Moianès que viu una històrica processó és Moià. Els carrers de la capital es van omplir de comparses la nit de Divendres Sant com és tradicional.